Рецепт сирників, які завжди виходять смачними та ніжними: весь секрет у пропорції
Український кулінарний блогер Алекс Міль поділився секретами приготування смачнюющих сирників, які стануть ідеальним варіантом для сніданку чи перекусу.
Готуються сирники дуже просто та швидко, буквально за 15 хвилин, головне – дотримуватися пропорцій та правильно їх посмажити. На одну порцію сирників нам знадобляться такі інгредієнти:
- сир кисломолочний (жирність обирайте на свій смак, для дієтичного варіанту можна брати нежирний) - 280 г
- яєчний жовток - 1 шт.
- цукор або замінник - 30 г
- ванільний цукор - 5 г
- борошно (можна брати будь-яке, блогер використав рисове) - 40 г
"В тарілку вкидаємо всі інгредієнти для сирників - важливо дотримуватись усіх пропорцій для ідеальних сирників", – наголосив кулінар.
Сирну масу вимішуємо руками до однорідності, формуємо з неї ковбаску та нарізаємо її на 6-10 рівних шматочків, залежно від того, якого розміру сирники ви хочете.
На припиленій борошном робочій поверхні за допомогою круглої мисочки формуємо сирники ідеальної форми, кілька разів їх перевертаючи.
Смажимо сирники на розігрітій пательні на мінімальному вогні. Можна на олії, але кулінар радить використовувати топлене масло та просто трішки змащувати ним пательню, щоб сирники вийшли максимально корисними та нежирними. Готуємо по дві хвилини з кожного боку до апетитної золотистої скоринки.
Подаємо сирники зі свіжими ягодами та медом.
Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.
Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.
Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.