Рецепт смачнющого пирога з ягодами та сиром: готується дуже просто
Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти", популярна фудблогерка Тетяна Юшина показала рецепт неймовірно смачного ягідного пирога з сирною заливкою.
"Це один із найсмачніших ягідних пирогів! Неможливо від нього відірватись! Якщо у вас є можливість спекти його з чорницею - буде просто чудово! Якщо її раптом немає, то печіть з малиною або лохиною", – радить кулінар.
Для тіста на форму діаметром 25-26 см беремо такі інгредієнти:
- борошно - 200 г
- розпушувач - 3 ч.л.
- кисломолочний сир - 100 г
- цукор - 50 г
- яйце - 1 шт.
- молоко - 1 ст.л.
- олія - 4 ст.л.
- сіль - 0,5 ч.л.
Також нам знадобиться 500 г чорниці чи інших ягід. Для заливки беремо:
- вершкове масло (мʼяке) - 50 г
- цукор - 100 г
- сир кисломолочний - 250 г
- яйце - 1 шт.
- ванільний цукор - 1 пакетик
- молоко - 5 ст.л.
Змішуємо борошно з розпушувачем, сир, цукор, яйце, молоко, олію, сіль і швидко замішуємо тісто.
"Довго його не замішувати, як зібралось докупи - готово", – пояснила Тетяна Юшина.
Тонким шаром викладаємо тісто в форму, формуючи бортики висотою приблизно три сантиметри.
Всі інгредієнти заливки перебиваємо блендером до однорідності. На тісто викладаємо ягоди, а зверху розподіляємо заливку.
Випікати чорничний пиріг із сирною заливкою треба в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин. Не поспішайте одразу розрізати пиріг, найкраще він смакує, коли повністю остигне.
Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.
Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.
Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.