Рецепт соковитого мʼяса під овочевою шубкою: вийде смачніше, ніж мʼясо по-французьки
М'ясо під овочевою шубкою, незважаючи на простоту приготування, виходить дуже смачним, соковитим і стане ідеальним доповнення до будь-якого гарніру.
Рецептом поділилася авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина. Багато хто плутає цю страву з мʼясом по-французьки, але його зазвичай готують із картоплею, а тут інший набір овочів.
Інгредієнти для приготування соковитого мʼяса під овочевою шубкою:
- мʼясо (філе індички, телятина, нежирні частини свинини)
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- перець солодкий червоного кольору - 2 шт.
- помідори - 3-4 шт.
- сметана - 200 г
- гірчиця - 1 ч.л.
- сир твердий - 200-250 г
- сіль і перець - за смаком
Мʼясо нарізаємо пласкими шматками, відбиваємо, солимо та перчимо за смаком.
Нарізаємо овочі: цибулю – напівкільцями, перець – довгою тонкою соломкою, а помідори – кружальцями. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
На деко, змащене олією, викладаємо шар мʼяса, на нього цибулю, перець та помідори.
Для соусу змішуємо сметану та гірчицю, додаємо сіль і перець за смаком. Овочі зверху змащуємо сметанним соусом і щедро посипаємо тертим сиром.
Запікаємо мʼясо під овочевою шапочкою в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин. Подавати цю страву кулінар особливо радить із картопляним пюре та свіжим овочевим салатом.