Салат з тунцем: кухар розповів, як приготувати фантастичну страву

Салат з тунцем: кухар розповів, як приготувати фантастичну страву

Салатіз тунцем - це дуже смачне, апетитне та швидкозасвоюване блюдо. Звісно, існує багато різних рецептів, але у більшості випадків салати з тунцем відзначаються легкістю та водночас високою поживною цінністю. Politeka підготувала для вас декілька варіантів цьої смачної страви.

Салат з тунцем

Інгрідієнти:

  • консервований тунець - 1 банка;
  • огірки - 2-3 шт;
  • базилік - 5-10 листів;
  • листя салату - 200 г;
  • кунжут - 1/2 ч. л.

Для заправки салату можна використати лимонний сік або оливкову олію.

Приготування: Ретельно промийте салатні листя та огірки під проточною водою. Розкрийте банку з тунцем та відцідіть зайву рідину або масло. Наріжте огірки невеликими шматками, а листя салату рвіть руками, покладіть на готове миску для салату. Наверху розмістіть огірки, а на них - шматочки тунця та базиліку. В кінці полийте салат лимонним соком або оливковою олією і посипте кунжутом.

Салат з тунцем і яйцем

Інгредієнти:

  • консервований тунець - 1 банка;
  • курячі яйця - 3 шт;
  • листя салату - 200 г;
  • помідори - 200 г;
  • фіолетовий лук - 1 шт;
  • чорний, червоний перець і сіль - за смаком.

Дехто для смаку додає ще петрушку, а заправляють салат зазвичай оливковою олією, але комусь більше до душі використовувати майонез.

Приготування: Відкрийте банку із тунцем, вилийте зайву рідину, а рибу розріжте на невеликі шматочки. Салатні листя добре промийте під проточною водою. Яйця відваріть, очистіть і наріжте їх на великі частини. Цибулю також очистіть і наріжте її тонкими півкільцями. У широкій мисці об'єднайте всі попередньо підготовлені інгредієнти, за винятком яєць. Посоліть салат і полийте оливковою олією (або ж заправте майонезом). Потім знову акуратно перемішайте все.

Салат з тунцем і овочами

Інгредієнти:

  • консервований тунець - 1 банка;
  • листя салату - 200 г;
  • кукурудза - 1 банка;
  • помідори черрі - 3 шт;
  • огірки - 1 шт;
  • маслини - 150 г;
  • фіолетовий лук - 1/2 шт;
  • сіль, спеції і приправи - за смаком.

Приготування: Відкрийте банку з тунцем, вилийте зайву рідину та розріжте рибу на шматочки. Також виймайте кукурудзу та маслини із банки, віддаючи перевагу безкісточковим маслинам. Листя салату промийте та порвіть руками. Наріжте лук тонкими півкільцями, огірок - невеликими шматочками, а помідори черрі - частинками. Для заправки салату змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і спеції. Усі інгредієнти розмістіть у великій мисці, додайте заправку та акуратно перемішайте.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Рада звільнила від мобілізації українців віком до 25 років

Рада перейменувала ще два міста

Депутати хочуть покарати любителів гучного реву двигуна: які авто підуть під заборону

Журналісти дізнались про перенесення "Рамштайна" на іншу дату

"По 20 грн в день і через рік у вас буде": українців розсмішила "міністр фінансів" з Threads

Нові правила для ВПО: як не втратити виплати у 2024 році

В Україні подорожчав базовий овоч: коштує на 200% більше

Не задекларувала понад $1,5 млн: правоохоронці затримали депутатку Хмельницької міськради

Google впроваджує нові функції захисту: тепер смартфон у безпеці навіть офлайн

Єрмак розкрив спосіб швидкого знищення складів БК у Росії

Стало відомо про роль Буданова в операції у Вовчанську

Кадрова криза в Україні загострюється: експерти пояснили, чому високі зарплати не допомагають

Людям просто не вижити: експерт заявив, що пенсійні реформи не спрацюють

На Одещині зловили двох ухилістів, які одружилися з жінками з інвалідністю: у ДПСУ видали подробиці

Росіяни збільшили використання північнокорейських снарядів