Салати більше не зіпсують повітря: чудовий лайфгак для холодильника, потрібен лиш коробок солі
Для всіх наших шановних читачів, які люблять "наводити порядки" вдома, є дуже корисна інформація. Справа в тому, що багато господинь намагаються влітку купувати овочі та фрукти "із запасом", поки ціна на них досить невелика, і можна експериментувати з приготуванням нових страв.
Але не кожна українка знає, що існує хитрість, яка дає змогу продовжити свіжість придбаних продуктів.
Про те, як можна "освіжити" продукти в холодильнику, розповів один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками у соціальних мережах.
"Хоча ми і зберігаємо овочі в холодильнику, потрібно пам'ятати, що навіть за більш низької температури вони можуть зіпсуватися. Як же це запобігти?", - розповідає блогер.
Існує досить простий спосіб поставити в ящик для овочів миску з сіллю. Ідея, можливо, здасться дивною, але вона справді працює. Сіль - чудовий абсорбент, вона поглинає надлишок вологи з холодильника, внаслідок чого овочі не так швидко псуються і довше залишаються свіжими.
Якщо овочі в холодильнику все ж таки починають псуватися, там з'являється неприємний запах. Але й це можна запобігти! Спочатку ретельно вимийте холодильник та ящик для овочів, а потім приготуйте саморобний поглинач запаху.
Для цього насипте в миску три столові ложки кави і додайте чайну ложку кориці. Перемішайте інгредієнти та поставте миску на полицю. Вже за кілька годин ви помітите різницю.
Кава вбере неприємний запах, а кориця додасть ароматного пряного запаху. Суміш слід міняти не рідше одного разу на 3 тижні.
Також, щоб продукти в "морозилці" не пропадали, вам потрібні тільки пляшка та сіль.