Самая быстрая и вкусная: "Мастер Шеф" Литвинова поделилась рецептом домашней пиццы на дрожжах

Самая быстрая и вкусная: "Мастер Шеф" Литвинова поделилась рецептом домашней пиццы на дрожжах

На этот раз звезда "Мастер Шеф" Татьяна Литвинова делится рецептом самой вкусной пиццы, которую можно приготовить в домашних условиях, используя базовые продукты и обычную духовку.

Ингредиенты (на три пиццы по 350 г):

  • Мука – 600 г
  • Дрожжи сухие – 4 г
  • Вода ледяная – 410 г
  • Соль – 11 г
  • Сахар – 10 г
  • Оливковое масло – 20 г
  • Томатное пюре – 200-250 г
  • Сыр моцарелла – 200 г
  • Листики базилика для подачи

Инструкция по приготовлению:

В емкости смешайте просеянную муку, дрожжи, соль и сахар. Добавьте ледяную воду и вымешивайте массу в течение 10 минут. Затем добавьте оливковое масло и продолжайте вымешивать еще 5 минут до получения гладкого и эластичного теста, делится "Мастер Шеф" Литвинова.

Разделите тесто на три равные части, сформируйте из них шарики и положите в посуду с плоским дном. Накройте посуду и отправьте тесто в холодильник на 4-8 часов для ферментации. За 30 минут до приготовления достаньте тесто из холодильника и дайте ему согреться до комнатной температуры.

"Мастер Шеф" Литвинова добавляет, разогрейте духовку на максимальную мощность. Смешайте немного рисовой и пшеничной муки для подпила. Присыпьте лист пергамента смесью рисовой и пшеничной муки.

Выложите кусочек теста на пергамент и аккуратно растяните его руками, избегая нажатия на бортик. Нанесите томатное пюре на тесто. Посыпьте тертым сыром моцарелла.

Поместите пиццу в разогретую духовку и выпекайте 10 минут до золотистой корочки бортика, посоветовала "Мастер Шеф" Литвинова.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Рецепт корисних цукерок без цукру та глютена: Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачний десерт за п'ять хвилин