Секрет ідеальних картопляних дерунів від зірки "Мастер Шеф": рецепт дуже простий
Зірка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Алік Мкртчян на своїй сторінці в Instagram показав, як приготувати смачні картопляні деруни з хрусткою скоринкою.
"Мастер Шеф" Алік Мкртчян додає до дерунів два секретні інгредієнти, які додадуть особливого смаку та аромату – трішки бекону та перцю чилі.
Для приготування ідеальних картопляних дерунів учасник "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- картопля - 400 г
- яйце - 1 шт.
- бекон - 50 г
- зелена цибуля - 50 г
- борошно - 2 ст.л.
- перець чилі свіжий - 50 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт. (маленького розміру)
- сіль - за смаком
Картоплю "Мастер Шеф" Алік Мкртчян чистить, промиває, натирає на крупній тертці та руками відтискає з неї зайву рідину. Ріпчасту цибулю також натираємо на тертці, її віджимати не потрібно. Бекон, зелену цибулю та перець чилі дрібно нарізаємо.
У мисці змішуємо натерту картоплю та цибулю, нарізані бекон, зелену цибулю, чилі, додаємо борошно, яйце, сіль за смаком і перемішуємо все до однорідності.
Смажимо деруни на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії.
"Столовою ложкою формуйте деруни, або картопляні панкейки, тільки, будь ласка, слідкуйте за ними, щоб не при горіли як в мене) дуже смачно вийшло, готуйте з любовʼю", – відзначив "Мастер Шеф" Алік Мкртчян.
У коментарях "Мастер Шеф" Алік Мкртчян додав, що такі картопляні деруни можна приготувати навіть без додавання борошна.