Секрет смачних і ніжних котлет: шеф-кухар поділилася простим рецептом

Секрет смачних і ніжних котлет: шеф-кухар поділилася простим рецептом

Цього разу на своїй сторінці в Instagram шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати ідеальні рибні котлети, а також соус а-ля тартар до них.

"Смак дитинства в Одесі. Майже такі ж мені готувала бабуся, і я навіть поділюсь одним із її секретів", – розповіла шеф-кухар.

Щоб приготувати смачні та ніжні рибні котлети, беремо такі інгредієнти:

  • 600 г філе білої риби
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • зелень (кріп, петрушка або кінза) - маленький пучок
  • сіль, перець
  • булочка (без скоринки) - 100 г
  • молоко або краще вершки - 100 г

Спершу потрібно зробити фарш. Для цього філе риби пропускаємо через мʼясорубку кілька разів або перебиваємо блендером. До рибного фаршу додаємо яйце, натерту на тертці цибулю, дрібно нарізану зелень і булочку.

"Так, саме булочку, солодку! Без шкірки і замочену в вершках або молоці. Булочку попередньо трішки віджимаємо", – пояснила кулінар.

Додаємо сіль і перець на смак, перемішуємо все та формуємо котлети. Обсмажуємо котлетки на розігрітій пательні з олією на середньому вогні до гарної румʼяної скоринки, а потім відправляємо в розігріту духовку та допікаємо три хвилини до готовності.

Подавати рибні котлети шеф-кухар радить із соусом, схожим на тартар. Для цього змішуємо 100 г густого грецького йогурту (можна замінити на сметану чи майонез), дрібно нарізану зелену цибулю, кріп і один солоний огірок, додаємо сіль на смак – і готово.

Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.

Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.

Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу