Секрет смачних і ніжних котлет: шеф-кухар поділилася простим рецептом
Цього разу на своїй сторінці в Instagram шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати ідеальні рибні котлети, а також соус а-ля тартар до них.
"Смак дитинства в Одесі. Майже такі ж мені готувала бабуся, і я навіть поділюсь одним із її секретів", – розповіла шеф-кухар.
Щоб приготувати смачні та ніжні рибні котлети, беремо такі інгредієнти:
- 600 г філе білої риби
- 1 цибулина
- 1 яйце
- зелень (кріп, петрушка або кінза) - маленький пучок
- сіль, перець
- булочка (без скоринки) - 100 г
- молоко або краще вершки - 100 г
Спершу потрібно зробити фарш. Для цього філе риби пропускаємо через мʼясорубку кілька разів або перебиваємо блендером. До рибного фаршу додаємо яйце, натерту на тертці цибулю, дрібно нарізану зелень і булочку.
"Так, саме булочку, солодку! Без шкірки і замочену в вершках або молоці. Булочку попередньо трішки віджимаємо", – пояснила кулінар.
Додаємо сіль і перець на смак, перемішуємо все та формуємо котлети. Обсмажуємо котлетки на розігрітій пательні з олією на середньому вогні до гарної румʼяної скоринки, а потім відправляємо в розігріту духовку та допікаємо три хвилини до готовності.
Подавати рибні котлети шеф-кухар радить із соусом, схожим на тартар. Для цього змішуємо 100 г густого грецького йогурту (можна замінити на сметану чи майонез), дрібно нарізану зелену цибулю, кріп і один солоний огірок, додаємо сіль на смак – і готово.
Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.
Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.
Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.