Шакшука вийде ідеальною: "Мастер Шеф" Глінська дала простий і неймовірно смачний рецепт
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати ідеальну шакшуку.
"А цю страву можна готувати і на сніданок, і на обід і на вечерю! Все легко, просто та неймовірно смачно", – радить "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська.
Для приготування шакшуки "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- 3 яйця
- олія
- 1 невелика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 болгарський перець
- 3 невеликі помідори
- сіль
- петрушка чи кінза
Спершу потрібно підготувати овочі. Цибулю, часник і болгарський перець зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська дрібно нарізає. На розігрітій пательні з олією обсмажуємо спершу цибулю з часником, потім додаємо перець і смажимо овочі ще кілька хвилин.
Помідори бланшуємо: заливаємо їх окропом на 20-30 секунд, зливаємо гарячу воду та заливаємо холодну. Після цього знімаємо з помідорів шкірку, розрізаємо, видаляємо насіння та дрібно нарізаємо.
Додаємо нарізані помідори в пательню до цибулі з перцем і тушкуємо протягом 2-3 хвилин. Робимо серед овочів три невеликі виїмки та викладаємо в них яйця. Підсолюємо шакшуку та продовжуємо смажити її ще приблизно 4-5 хвилин.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська наголосила, що в результаті білки мають стати щільними, а жовтки залишитися рідкими. Готову шакшуку посипаємо подрібненою зеленню петрушки чи кінзи. Подавати шакшуку найкраще з підсушеним хлібом.