Шарлотка з яблуками вийде ідеальною: "Мастер Шеф" Глінська дала простий і дуже смачний рецепт
Переможниця другого сезону та колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася своїми секретами ідеальної шарлотки з яблуками.
Для приготування яблучної шарлотки зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глнська бере такі інгредієнти:
- яйця – 5 шт.
- цукор - 160 г
- борошно - 130 г
- ванільний цукор
- яблука – 6 шт. (середніх)
- вершкове масло - 30 г
- цукрова пудра та кориця - для декору
Яблука "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська чистить, чотири – нарізає великим кубиком, а два розрізає навпіл і нарізає пластинками приблизно 2 мм завтовшки.
Щоб приготувати бісквіт, спочатку окремо збиваємо жовток із цукром до максимальної щільності. Окремо – білок до пишної піни, і продовжуючи збивати, додаємо цукор і збиваємо до стійких піків.
У миску до збитих жовтків додаємо розтоплене масло, ваніль і перемішуємо. Далі додаємо збиті білки та делікатно вмішуємо. Сюди ж просіюємо борошно та знову делікантно переремішуємо до однорідної маси. Наприкінці додаємо яблука, нарізані кубиками, і перемішуємо.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використовує для шарлотки форму діаметром 22 см, на дно стелить пергамент, а борти змащує маслом та злегка присипає борошном. Вилиємо у форму тісто, а зверху викладаємо по спіралі яблука, нарізані пластинками.
Випікаємо шарлотку при 170 градусах протягом 50-60 хвилин. Важливо після 30 хвилин накрити її фольгою – так яблука не пригорятимуть, а потім за 10 хвилин до готовності прибрати фольгу.
Коли шарлотка охолоне, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська посипає її цукровою пудрою, корицею та знімає форму.