Шоколадно-горіховий торт по-сицилійськи: як зробити десерт із родзинкою

Шоколадно-горіховий торт по-сицилійськи: як зробити десерт із родзинкою

Кулінарний блогер, спеціаліст вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився смачним рецептом шоколадного пирога.

В основі десерту легкий бісквіт з горіхами та хлібними крихтами, а завершує торт ніжний шоколадний крем із вершками.

Інгредієнти на форму діаметром 22-24 см:

тісто:

  • 100 г волоських горіхів (подрібнити в блендері)
  • 100-120 г цукру
  • 7 яєць
  • 50 г хлібних крихт (можна без глютену)
  • 1 ст. л. коньяку
  • 10 г розпушувача
  • Дрібка солі

крем:

  • 500 мл молока
  • 100 г цукру
  • 50 г кукурудзяного крохмалю
  • 40 г какао
  • 50 г темного шоколаду
  • 300 мл 33% вершків
  • 50 г цукрової пудри

Приготування тіста:

У великій мисці збити 5 жовтків і 2 яйця з цукром до побіління маси. Додати подрібнені горіхи, хлібні крихти, розпушувач та коньяк, ретельно перемішати.

В іншій мисці збити 5 білків до твердих піків. Ввести збиті білки в тісто, акуратно перемішуючи лопаткою. Перекласти тісто у форму, застелену пергаментом, і випікати в духовці, розігрітій до 160 ° C близько 40-45 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.

Повністю охолодити бісквіт на решітці та вийняти із форми.

Приготування крему:

У сотейнику змішати молоко, крохмаль, цукор та какао, варити на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Додати в гарячий крем подрібнений шоколад і заважати до повного розчинення.

Перелити крем в миску, накрити плівкою, щоб вона торкалася поверхні, і охолодити. Поставити у холодильник на кілька годин. Збити охолоджені вершки з цукровою пудрою до твердих піків.

Акуратно змішати збиті вершки з охолодженим шоколадним кремом. Далі потрібно розрізати бісквіт на два коржі, промазати кремом і накрити другим коржем.

Кремом, що залишився, покрити торт зверху і з боків. Прикрасити за бажанням і залишити в холодильнику на кілька годин. Нарізати торт на порційні шматки та подавати з кавою чи десертним вином.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Українцям озвучили дату старту опалювального сезону 2024/2025: якими будуть тарифи

Незадекларовані гроші: суд арештував депутатку міськради Хмельницька

ПриватБанк залишає клієнтів без банківських рахунків: "Просто кидають трубку і блокують"

Оновлення Телеграм: Дуров розповів, які нові функції месенжера очікують на користувачів

Актуальність не гасне кілька років поспіль: найбажаніша модель куртки на осінь 2024 року

Чим обробити землю від грибка: корисні поради

Діти здобудуть професію ще у школі: які зміни чекають освіту

РФ паребазувала два винищувачі на територію Білорусі: в чому причина

РФ повторно вдарила по Миколаєву: є постраждалі

На фронті загинув син головного рабина України: "Призвали до армії через тиждень після народження дитини"

За омлет або відбивні заплатите втридорога: яйця та курятина б'ють рекорди — як зекономити

Вчені знайшли голову багатоніжки розміром з авто і поставили крапку у 100-річній суперечці

Українська журналістка влипла у скандал через погрози онлайн-магазину

Ніжний банановий хліб: "Мастер Шеф" розповіла, як просто приготувати солодкий перекус

"Погроза Керімову — це погроза Путіну": що означає оголошення Кадировим кровної помсти