Шоколадно-горіховий торт по-сицилійськи: як зробити десерт із родзинкою
Кулінарний блогер, спеціаліст вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився смачним рецептом шоколадного пирога.
В основі десерту легкий бісквіт з горіхами та хлібними крихтами, а завершує торт ніжний шоколадний крем із вершками.
Інгредієнти на форму діаметром 22-24 см:
тісто:
- 100 г волоських горіхів (подрібнити в блендері)
- 100-120 г цукру
- 7 яєць
- 50 г хлібних крихт (можна без глютену)
- 1 ст. л. коньяку
- 10 г розпушувача
- Дрібка солі
крем:
- 500 мл молока
- 100 г цукру
- 50 г кукурудзяного крохмалю
- 40 г какао
- 50 г темного шоколаду
- 300 мл 33% вершків
- 50 г цукрової пудри
Приготування тіста:
У великій мисці збити 5 жовтків і 2 яйця з цукром до побіління маси. Додати подрібнені горіхи, хлібні крихти, розпушувач та коньяк, ретельно перемішати.
В іншій мисці збити 5 білків до твердих піків. Ввести збиті білки в тісто, акуратно перемішуючи лопаткою. Перекласти тісто у форму, застелену пергаментом, і випікати в духовці, розігрітій до 160 ° C близько 40-45 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.
Повністю охолодити бісквіт на решітці та вийняти із форми.
Приготування крему:
У сотейнику змішати молоко, крохмаль, цукор та какао, варити на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Додати в гарячий крем подрібнений шоколад і заважати до повного розчинення.
Перелити крем в миску, накрити плівкою, щоб вона торкалася поверхні, і охолодити. Поставити у холодильник на кілька годин. Збити охолоджені вершки з цукровою пудрою до твердих піків.
Акуратно змішати збиті вершки з охолодженим шоколадним кремом. Далі потрібно розрізати бісквіт на два коржі, промазати кремом і накрити другим коржем.
Кремом, що залишився, покрити торт зверху і з боків. Прикрасити за бажанням і залишити в холодильнику на кілька годин. Нарізати торт на порційні шматки та подавати з кавою чи десертним вином.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.