Швидкий і доступний десерт: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт мафінів із шоколадом
Переможниця одного з сезонів та колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати смачнющі малинові мафіни з шоколадом.
Але цей рецепт універсальний: замість малини можна додавати будь-які інші ягоди, свіжі або заморожені, а взимку можна взагалі замінити їх на банан.
Все дуже легко, швидко та смачно. Щоб приготувати пухкі мафіни з малиною та шоколадом, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- яйця - 3 шт.
- цукор - 140 г
- олія соняшникова рафінована - 130 г
- йогурт білий густий - 170 г
- борошно - 300 г
- розпушувач - 8г
- ванільний цукор
- малина (свіжа чи заморожена) - 200 г
- шоколад (чорний або молочний) - 70 г
Спершу у великій мисці "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує борошно з розпушувачем і ванільним цукром. Далі додаємо цукор, яйця, йогурт та олію, розмішуємо віничком до однорідності.
Шоколад подрібнюємо ножем та додаємо в тісто. Також додаємо малину та обережно перемішуємо тісто до однорідності.
Формочки для мафінів "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська заповнює тістом на 2/3 висоти. Випікаємо мафіни в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 - максимум 25 хвилин (з конвекцією).
Готові мафіни "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська посипає цукровою пудрою – і можна подавати.