Швидкий, легкий і неймовірно смачний десерт із яблука: рецепт від судді "Мастер Шеф" Мартиновської
Цього разу на своїй сторінці в Instagram переможниця та суддя шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська поділилася рецептом оригінального десерту з яблуком.
"Мастер Шеф" Ольга Мартиновська вирішила приготувати яблучно-грушевий крамбл.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська бере такі інгредієнти (у розрахунку на три порції):
- 1 велике зелене яблуко
- 1 велика груша
- сік лимона або лайма
- 1 ст.л. цукру
- для аромату за бажанням можна додавати ваніль, корицю, цедру апельсина, лаванду, імбир тощо
Для крамблу:
- цукор - 50 г
- борошно - 50 г
- вершкове масло - 50 г
- мигдалеве або фундучне борошно (можна самостійно перебити горіхи в пудру в кавомолці) - 50 г
Спершу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська чистить яблуко та грушу, збризкує їх лимонним соком і нарізає дрібними кубиками. Додаємо цукор та ваніль або інший ароматний продукт.
Для приготування крамблу, просто швидко змішуємо до стану крихти цукор, звичайне та горіхове борошно та вершкове масло, нарізане кубиками. "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська радить відправити крихну в морозилку на 10 хвилин перед запіканням, тоді вона краще хрумтітиме.
У формочки для запікання, змащені вершковим маслом і трішки присипані цукром, викладаємо нарізані яблука та груші, а зверху засипаємо їх крамблом. Ставимо десерт у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
"Мастер Шеф" Ольга Мартиновська радить куштувати яблучно-грушевий крамбл теплим разом із кулькою ванільного морозива.