Швидкий рецепт тіста для піци: виходить дуже мʼяке, смачне та з апетитною скоринкою
Кулінарна блогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина поділилася рецептом швидкого тіста для піци, яке виходить мʼяким і дуже смачним.
Щоб приготувати тісто для піци, нам знадобиться:
- вода (тепла) - 250 г
- дріжджі - 15 г свіжих або 5 г сухих
- цукор - 2 ч.л.
- сіль - 1 ч.л.
- олія - 1 ст.л.
- борошно - 400 г
З цієї кількості інгредієнтів вийде дві піци.
"Начинка - на ваш смак. У мене: томатний соус, моцарела, чеддер, курячий рулет, помідори і перець. Із спецій я люблю додавати орегано", – відзначила блогерка.
В теплій воді розчиняємо цукор, дріжджі та сіль. Вливаємо олію, додаємо все борошно та вимішуємо тісто спершу ложкою чи лопаткою, а далі руками.
Змащеними олією руками ділимо тісто навпіл та формуємо дві тугі кульки, кладемо їх в миску, накриваємо та лишаємо в теплому місці, щоб воно виросло в два рази (блогерка ставить миску з тістом у духовку, нагріту до 38 градусів, на 20-30 хвилин).
Коли тісто підійшло, вмикаємо духовку розігріватися до 250 градусів.
Кулінар бере шматок пергаменту, посипає його семоліною, викладає кульку тіста. Спочатку розминаємо тісто руками, а далі розкачуємо його в тонке коло та перекладаємо на пергаменті на деко. Так само формуємо другу основу для піци.
Змащуємо тісто томатним соусом, викладаємо начинку та випікаємо піцу у верхній частині духовки приблизно 12 хвилин.