Швидко та без випікання: рецепт смачнющого пирога від переможниці "Мастер Шеф"
Переможниця тринадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Аліна Бурик показала, як приготувати швидкий і суперсмачний пиріг Банофі без випікання.
Банофі – це англійський пиріг, в основі якого пісочне печиво + вершкове масло, а для начинки використовується карамель або згущене молоко, банан і збиті вершки.
Для основи пирога зірка "Мастер Шеф" змішала 350 г печива, перебитого в крихту, та 175 г розтопленого вершкового масла.
"Але контролюйте структуру самостійно, так як багато залежить від самого печива. Крихта має ліпитись, але не бути занадто жирною", – пояснила "Мастер Шеф" Аліна Бурик.
У формі, застеленій пергаментом, з крихти формуємо дно та бортики пирога.
Якщо не хочете морочитися з приготуванням карамелі, то можете взяти просто варене згущене молоко, але переможниця "Мастер Шеф" радить спробувати приготувати кавову карамель. Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:
- вершки жирні - 100 г
- мелена кава - 10 г
- цукор - 90 г
- вершкове масло - 40 г
- сіль - 1/4 ч.л.
Вершки змішуємо з меленою кавою, прогріваємо 1,5 хвилини в мікрохвильовці, а потім проціджуємо.
Окремо в сотейнику розтоплюємо цукор до стану карамелі. Після цього обережно вливаємо теплі вершки, постійно помішуючи, та доводимо до однорідності. Далі додаємо холодне вершкове масло, сіль, знову розмішуємо до однорідності – і наша карамель готова. Даємо карамелі трохи охолонути.
Зверху на основу пирога виливаємо кавову карамель, на неї викладаємо один банан, назізаний кільцями, та лишаємо до повного охолодження.
Далі переможниця "Мастер Шеф" бере 200 г холодних жирних вершків і збиває їх 2-3 хвилини на найменшій швидкості міксера. Після цього додає 30-50 г цукрової пудри, збільшує потіжність до 2 та збиває до стійкої маси.
Зверху на пиріг викладаємо збиті вершки, трішки посипаємо какао-порошком, і Банофі готовий.