Швидко та дуже смачно: рецепт овочевого рагу з куркою від фіналістки "Мастер Шеф"
Зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко на своїй сторінці в Instagram з показала, як приготувати смачне та ароматне овочеве рагу з куркою.
Овочі для рагу можна брати будь-які. "Мастер Шеф" Ольга Рябенко використала:
- кабачок - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- часник - 5 зуб.
- баклажан - 1 шт.
- солодкий перець - 1 шт.
- помідори (свіжі або у власному соку) - 400 г
- зелень (петрушка та базилік)
Крім того, для приготування овочевого рагу з куркою "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- філе куряче - 2 шт.
- сіль і перець - за смаком
- паприка - 1 ч.л.
- чебрець сушений - 1 ч.л.
- цукор - за смаком
- оцет бальзамічний - 2-3 ст.л.
- вода - 150 г
Куряче філе, кабачок баклажан і солодкий перець "Мастер Шеф" Ольга Рябенко нарізає шматочками середнього розміру, цибулю – півкільцями, часник – тоненькими слайсами, а моркву натирає на крупній тертці.
На розігріту пательню з невеликою кількістю олії викладаємо філе, солимо, перчимо, додаємо паприку та смажимо приблизно 5-7 хвилин, помішуючи. Обсмажене мʼясо прибираємо зі сковорідки.
Далі на пательню "Мастер Шеф" Ольга Рябенко викладає всі овочі та томати у власному соку (або нарізані свіжі), додає сіль, перець, паприку, чебрець, воду та тушкує під кришкою протягом 20 хвилин.
Після цього додаємо цукор і бальзамічний оцет, щоб вийшов приємний кисло-солодкий смак. Повертаємо на сковорідку курку та готуємо ще 5 хвилин. У кінці додаємо нарізану зелень, перемішуємо все – і рагу готове.