Швидко та з простих інгредієнтів: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого бабусиного печива
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати хрутке та смачне бабусине печиво з родзинками.
Для тіста "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти (у розрахунку на 25 штук):
- 160 г вершкового масла 82%
- 1 яйце (кімнатної температури)
- 60 г цукру
- ванільний цукор (за бажанням)
- цедра апельсина чи лимона
- 40 мл молока
- 280 г борошна
- 6 г розпушувача
- дрібка солі
- 100 г родзинок (добре промиваємо холодною водою та просушуємо паперовим рушником)
Для глазурування:
- 1 жовток
- 10 мл молока
- цукор
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує в мисці вершкове масло, нарізане кубиками, цукор, ванільний цукор і цедру. Збиваємо все або міксером, або вручну віничком до посвітлішання масла.
Додаємо яйце та ледь тепленьке молоко, премішуємо. Додаємо суміш борошна з розпушувачем і сіллю і починаємо замішувати тісто за допомогою силіконової лопатки. Додаємо родзинки та знову перемішуємо.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає тісто між двома листами пергаменту та розкачує його в формі прямокутника товщиною 5-6 мм. Відправляємо лист тіста в холодильник на 2-3 години або в морозилку на 1-1,5 години.
Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська знімає пергамент, нарізає тісто на 25 прямокутників і викладає їх на деко, застелене пергаментом. Змащуємо печиво сумішшю жовтка з молоком, а зверху присипаємо цукром. Випікаємо печиво при 170 градусах із конвекцією 18-20 хвилин.