Сирники з кабачком: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт швидкого та смачного сніданку
Цього разу переможниця одного з сезонів і колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати смачні та корисні сирники з кабачком.
Готуються такі сирники дуже просто та швидко, а виходять неймовірно смачними. Це ідеальний варіант для тих, хто любить їсти на сніданок солоні страви.
Для приготування сирників із кабачками "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- сир кисломолочний 5-9% - 350 г
- кабачок або цукіні - 2-3 шт. (приблизно 300-350 г натертих та віджатих від зайвого соку)
- яйце - 1 шт.
- сіль - на смак
- кріп
- борошно - 100 г
"До речі, можна використовувати або тільки кабачок, або тільки цукіні, або ж кабачок разом із цукіні", – відзначила "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська.
Кабачок або цукіні "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська натирає на крупній тертці. До тертого кабачка додаємо трішки солі, перемішуємо та даємо кілька хвилин постояти, щоб вийшов сік, а потім зливаємо зайву рідину.
До віджатого тертого кабачка чи цукіні додаємо кисломолочний сир, яйце, дрібно нарізаний кріп, борошно та сіль за смаком, виделкою розмішуємо сирно-кабачкову масу до однорідності.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська смажить сирники на розігрітій пательні з олією. Краще робити кабачкові сирники трішки пласкішими, ніж звичайні, щоб вони добре просмажилися.
Смажимо до золотистості з обох боків, а потім викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.