Смачні та повітряні: рецепт булочок із корицею від фіналістки "Мастер Шеф"
Зірка "Мастер Шеф - 13" Альона Московченко поділилася рецептом смачних сінабонів на гарбузовому пюре – гарбуз тут не відчувається, лише дає колір і ніжну текстуру.
Щоб приготувати тісто для сінабонів, зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- гарбузове пюре – 220 г (просто запікаємо гарбуз до мʼякості та перебиваємо його в пюре)
- цукор – 110 г
- пресовані дріжджі – 44 г
- борошно – 800 г
- сіль – 10 г
- вода (тепла) – 110 г
- яйця – 2 шт.
- вершкове масло – 110 г
Змішуємо гарбузове пюре, теплу воду, дріжджі, цукор, яйця, сіль, борошно, розтоплене вершкове масло та замішуємо мʼяке тісто. Збираємо тісто в кульку, накриваємо рушником і лишаємо підходити на 30 хвилин.
"Якщо тісто здається занадто липким, не додавайте більше борошна — краще змастіть руки олією і підмісіть його", – радить зірка "Мастер Шеф".
Для начинки "Мастер Шеф" Альона Московченко використала:
- цукор – 150 г
- кориця – 4 ст. л.
- кардамон – 7-8 насінин (за бажанням)
- вершкове масло (розтопене) – 100 г
Коли тісто підійде, розкачуємо його в прямокутник товщиною приблизно 5 мм, змащуємо розтопленим маслом і рівномірно посипаємо сумішшю цукру з корицею та кардамоном. Загортаємо в рулет і нарізаємо його ниткою або ножем на шматочки.
Викладаємо сінабони в форму для випікання та даємо їм підійти ще приблизно 20 хвилин. Випікаємо булочки в розігрітій до 180 градусів духовці в режимі верх-низ з конвекцією протягом 20-30 хвилин.
Для крему "Мастер Шеф" Альона Московченко збиває 200 г вершків жирністю 33% та змішує їх із 170 г вершкового сиру, цукровою пудрою та ванільним цукром за смаком.Гарячі сінабони змащуємо кремом – і десерт готовий.