Смачніше, ніж у дитинстві: фіналіст "Мастер Шеф" показав простий і доступний рецепт десерту до чаю
На своїй сторінці в Instagram фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати чудовий десерт до чаю – це або українські вергуни, або іспанські чурос під "снігом" з корицею.
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
•Молоко 3,2% - 225 г
•Масло вершкове 82% - 100 г
•Сіль - 3 г
•Цукор - 20 г
•Ванільний цукор - 10 г
Змішуємо все, ставимо на плиту та прогріваємо "до першої бульки". Далі додаємо до розігрітої суміші 150 г борошна та вимішуємо тісто силіконовою лопаткою, поки воно не збереться в кулю та не почне легко приставати до дна каструлі. Після цього знімаємо тісто з плити та даємо йому охолонути (щоб було швидше, можна його помішувати).
"Мастер Шеф" Микола Люлько бере 5 яєць та збиває їх до однорідності. Тонкою цівкою вливаємо яйця до тіста, що охололо до температури 60-70 градусів, постійно перемішуючи. Замішуємо однорідне тісто - на це піде приблизно 10 хвилин. Готовому тісту даємо повністю охолонути та відпочити.
Далі "Мастер Шеф" Микола Люлько перекладає тісто в кондитерський мішок з насадкою. Розігріваємо олію для фритюру до 180 градусів, відсаджуємо тісто, як на відео, та ммажимо до гарного золотавого кольору з обох боків. Готові чурос викладаємо на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир.
Для панірування чурос змішуємо такі інгредієнти:
•Цукрова пудра - 3 ст.л.
•Кориця - 1 ст.л.
•Ванільний цукор - 1 ст.л.
Кожен чурос "Мастер Шеф" Микола Люлько панірує в пудрі з корицею та ваніллю.