Смачніше та дешевше за фастфуд: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт курячих стріпсів
Переможниця "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна разом із зіркою тринадцятого сезону шоу Катею Рибалкою показали, як приготувати домашні курячі стріпси.
"Хрустка паніровка та соковите мʼясо. Вони просто ідеальні", – радять зірки "Мастер Шеф".
Для приготування курячих стріпсів зірки "Мастер Шеф" узяли такі інгредієнти:
- борошно - 200 г для кляру + 100 г для паніровки
- яйця - 2 шт.
- сіль - 1 ч.л.
- паприка - 1 ч.л.
- мелений перець - 0,5 ч.л.
- вода - 170 г
- куряче філе - 3 шт.
- олія для смаження
Для кляру в мисці зірки "Мастер Шеф" змішують борошно з яйцями, сіллю, меленим перцем, паприкою та водою до однорідної досить рідкої консистенції.
Куряче філе нарізаємо на шматочки однакового розміру, складаємо в миску з кляром, перемішуємо та лишаємо маринуватися на час від 30 хвилин до 2 годин.
В окрему ємність для паніровки насипаємо 100 г борошна, додаємо трішки солі та паприки. Кожен шматочок замаринованої курки в клярі обвалюємо в борошні.
Смажимо курячі стріпси у великій кількості добре розігрітої олії до золотистості.
Подавати курячі стріпси зірки "Мастер Шеф" радять із соусом, для якого нам знадобиться:
- солоний огірок
- зубчик часнику
- трішки ріпчастої цибулі
- сметана
- лимонний сік, сіль і перець
Солоний огірок і часник натираємо на тертці, додаємо подрібнену цибулю, сметану та доводимо соус до смаку сіллю, перцем і соком лимона.