Смачніше та дешевше за покупний: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт домашнього крем-сиру
Цього разу на своїй сторінці в Instagram суперфіналістка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала простий і доступний рецепт домашнього крем-сиру.
"Зараз розповім вам, як приготувати смачний домашній крем-сир з мінімуму інгредієнтів. Він чудово підійде до ваших ранкових тостів та стане класним доповненням будь-якої страви", – радить зірка "Мастер Шеф".
Для приготування домашнього крем-сиру "Мастер Шеф" Ольга Рябенко використовує такі інгредієнти (у розрахунку на 350 г готового продукту):
- сметана жирністю не менше 30% – 300 г
- йогурт класичний – 280 г (можна брати будь-якої жирності)
- лимонний сік – 1-1,5 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
Спершу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко просто змішує до однорідності сметану з йогуртом, лимонним соком і сіллю.
На порожню миску ставимо сито та застеляємо його марлею, складеною в кілька шарів. Виливаємо сюди сметанно-йогуртову масу та накриваємо краями марлі, як на відео.
Зверху зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко ставить тарілку, притискає, та ставить прес – для цього можна використати, наприклад, банку з водою. Відправляємо в холодильник на 12 годин - і отримуємо ніжний і смачний крем-сир.
"З такої порції в мене вийшло 350 г Філадельфії. Смачніше, ніж магазинний", - додала фіналістка "Мастер Шеф".
Дуже апетитно - переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної страви з картоплі.
Також повідомлялось, що переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом української смакоти з простих інгредієнтів.
Вдалий варіант закуски: суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом випічки.