Смачніше та дешевше за покупну: шеф-кухар показала рецепт ідеальної домашньої буженини

Смачніше та дешевше за покупну: шеф-кухар показала рецепт ідеальної домашньої буженини

Шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати смачну та соковиту домашню буженину в домашніх умовах.

"Гарний рецепт як для свят, так і на кожен день. Мінімум зусиль, але як завжди - для ідеального результату є свої нюанси", – наголосила шеф-кухар.

Для приготування домашньої буженини нам знадобляться такі інгредієнти:

  • ошийок свинячий - 1 кг
  • морква - 1 шт.
  • часник - 1 голівка
  • гірчиця зернова - 50 г
  • гірчиця американська (або міцна, якщо полюбляєте гостреньке) - 50 г
  • копчена паприка - 1 ст.л.
  • соєвий соус - 30 г
  • олія - 1 ст.л.

"За одну добу на ніч засолюємо м’ясо методом пресолтингу. На 1 л води беремо 40 г солі. Вода має покривати м’ясо. Кладемо м’ясо вже в холодну воду і в холодильник на ніч", – пояснює Валентина Кущ.

Зранку дістаємо ошийок із води, просушуємо паперовим рушником і фаршируємо зубчиками часнику та морквою, нарізаною довгими тоненькими шматочками (робимо в мʼясі проколи ножем, прокручуємо і туди встромляємо шматочки моркви).

Для маринаду змішуємо гірчицю з копченою паприкою, соєвим соусом і олією. Добре змащуємо мʼясо маринадом з усіх боків і лишаємо його маринуватися - або в холодильнику до вечора, або 1-2 години за кімнатної температури.

Запікаємо буженину в розігрітій до 230 градусів духовці протягом 10 хвилин. Далі дістаємо мʼясо, накриваємо його фольгою та запікаємо 40 хвилин при температурі 170 градусів. Після цього знімаємо фольгу, поливаємо буженину соком, що виділився, та запікаємо при 200 градусах до гарного кольору (ще 20-30 хвилин).

Готову буженину дістаємо з духовки та даємо їй постояти 15 хвилин, щоб соки розійшлися, а потім уже можна різати.

Переможниця "Мастер Шеф" дала феєрічний рецепт сніданку.

Закуска на всі випадки життя - переможниця "Мастер Шеф" розкрила смачний рецепт.

Смакота з картоплі - бюджетний рецепт від зірки "Мастер Шеф", який перетворить обід на свято.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ