Смачніше та дешевше за покупну: шеф-кухар показала рецепт ідеальної домашньої буженини

Смачніше та дешевше за покупну: шеф-кухар показала рецепт ідеальної домашньої буженини

Шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати смачну та соковиту домашню буженину в домашніх умовах.

"Гарний рецепт як для свят, так і на кожен день. Мінімум зусиль, але як завжди - для ідеального результату є свої нюанси", – наголосила шеф-кухар.

Для приготування домашньої буженини нам знадобляться такі інгредієнти:

  • ошийок свинячий - 1 кг
  • морква - 1 шт.
  • часник - 1 голівка
  • гірчиця зернова - 50 г
  • гірчиця американська (або міцна, якщо полюбляєте гостреньке) - 50 г
  • копчена паприка - 1 ст.л.
  • соєвий соус - 30 г
  • олія - 1 ст.л.

"За одну добу на ніч засолюємо м’ясо методом пресолтингу. На 1 л води беремо 40 г солі. Вода має покривати м’ясо. Кладемо м’ясо вже в холодну воду і в холодильник на ніч", – пояснює Валентина Кущ.

Зранку дістаємо ошийок із води, просушуємо паперовим рушником і фаршируємо зубчиками часнику та морквою, нарізаною довгими тоненькими шматочками (робимо в мʼясі проколи ножем, прокручуємо і туди встромляємо шматочки моркви).

Для маринаду змішуємо гірчицю з копченою паприкою, соєвим соусом і олією. Добре змащуємо мʼясо маринадом з усіх боків і лишаємо його маринуватися - або в холодильнику до вечора, або 1-2 години за кімнатної температури.

Запікаємо буженину в розігрітій до 230 градусів духовці протягом 10 хвилин. Далі дістаємо мʼясо, накриваємо його фольгою та запікаємо 40 хвилин при температурі 170 градусів. Після цього знімаємо фольгу, поливаємо буженину соком, що виділився, та запікаємо при 200 градусах до гарного кольору (ще 20-30 хвилин).

Готову буженину дістаємо з духовки та даємо їй постояти 15 хвилин, щоб соки розійшлися, а потім уже можна різати.

Переможниця "Мастер Шеф" дала феєрічний рецепт сніданку.

Закуска на всі випадки життя - переможниця "Мастер Шеф" розкрила смачний рецепт.

Смакота з картоплі - бюджетний рецепт від зірки "Мастер Шеф", який перетворить обід на свято.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Виплата не менше 5 048 гривень: хто з людей похилого віку може розраховувати на збільшення пенсії

Доктор Комаровський розповів, чому тремтять руки: причини та методи допомоги

Вже готують: північнокорейських солдат зняли на відео на полігоні в РФ

Українська активістка "спрогнозувала" страшну долю для скандального журналіста Bild

Умєров прокоментував зниження мобілізаційного віку до 18 років

Важлива допомога від БФ молодіжної ініціативи "Надія": медустановам Полтави передали інструменти та матеріали

Держекоінспекція назвала порушників природоохоронного законодавства: збитків на суму понад 5 мільйонів гривень

"Оберігає Господь...": ведучий "Холостяка" Гриша Решетник із дружиною покинув Україну

"Куди шлють молодь таку? На вбивство": росіян вразило, кого відправляють воювати із ЗСУ на Курщині

Як після мобілізації готують до служби: "Виживуть, якщо будуть битися"

Відстрочка онлайн: в Міноборони анонсували нові можливості "Резерву+"

Інфляція практично "з'їла" підвищення пенсій: названо, як змінився розмір виплати з урахуванням нових цін

Американський досвід ветеранської політики обговорили під час конференції українських громадських організацій

У Байдена висловились про перспективи членства України в НАТО

Збитків на суму понад 5 мільйонів: Держекоінспекція назвала порушників природоохоронного законодавства