Смачніше за кетчуп: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт томатного соусу з базиліком
Суперфіналістка дванадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася з українцями універсальним рецептом томатного соусу з базиліком.
Цей соус – чудова альтернатива магазинному кетчупу, значно смачніше та без шкідливих добавок. Також "Мастер Шеф" Ольга Рябенко пропонує використовувати цей соус для приготування піци або пасти, для маринування мʼяса, до риби або супів.
Щоб приготувати ароматний томатний соус із базиліком, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- 1,5 кг помідорів
- 0,5 кг солодкого перцю
- 400 г цибулі
- 5 зуб. часнику
- 60 г томатної пасти
- 40 г фіолетового базиліку
- 20 г петрушки
- 0,5 ст.л. солі
- 2 ст.л. меду
- 2 ч.л. паприки
- 0,5 ч.л. чорного меленого перцю
- 30 г олії
З цієї кількості інгредієнтів у зірки "Мастер Шеф" вийшло пʼять баночок соусу по 0,3 л.
Помідори разом із солодким перцем і часником "Мастер Шеф" Ольги Рябенко пропускає через мʼясорубку.
Цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на розігрітій пательні з 30 г олії до золотистості.
У каструлю до овочевої маси додаємо обсмажену цибулю, томатну пасту, мед, сіль, мелений перець, паприку, перемішуємо, ставимо на вогонь і проварюємо протягом години після закипання.
У кінці "Мастер Шеф" Ольги Рябенко додає до соусу дрібно нарізані базилік і петрушку, перемішує та варить іще приблизно пʼять хвилин.
Готовий томатний соус із базилком розливаємо в стерилізовані баночки, закриваємо стерилізованими кришками. Зберігати такий соус варто в прохолодному місці.