Смачніше за котлети: рецепт соковитих мʼясних фрикадельок, готуються дуже швидко

Смачніше за котлети: рецепт соковитих мʼясних фрикадельок, готуються дуже швидко

Український кулінарний блогер Алекс Міль показав, як за 30 хвилин приготувати смачнющі шведські фрикадельки, які чудово доповнять будь-який гарнір.

Для приготування фрикадельок беремо такі інгредієнти:

  • фарш - 800 г (по 400 г курячого та свинячого)
  • яйце - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сухарі панірувальні - 90 г
  • вершки 15% - 50 г
  • сіль і перець - за смаком

Для соусу нам знадобляться:

  • вершки 10% або молоко - 100 г
  • бульйон (курячий чи яловичий) - 400 г
  • борошно - 1 ст.л.
  • вершкове масло - 40 г
  • сіль, перець, мускатний горіх - за смаком

Цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на розігрітій пательні з олією приблизно 4-5 хвилин до мʼякості. До фаршу додаємо обсмажену цибулю, панірувальні сухарі, яйце, вершки, сіль, перець і перемішуємо все до однорідності.

Формуємо невеликі круглі тефлельки та обсмажуємо їх на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії до золотистості з усіх боків і готовності, постійно помішуючи їх і перекидаючи.

Щоб приготувати соус, на пательні розтоплюємо вершкове масло. Вливаємо вершки, бульйон і перемішуємо. Далі додаємо борошно, сіль, перець, мускатний горіх і, помішуючи соус, готуємо його кілька хвилин до легкого загустіння.

Щоб соус мав ідеальну ніжну консистенцію, кулінар радить процідити його через сито. Поливаємо соусом фрикадельки та подаємо з будь-яким гарніром, особливо смачно з картопляним пюре та овочами.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Батько втік закордон: як домогтися аліментів на дитину

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

В Карпатах знайшли гриба-гіганта вагою у 3 кілограми

Коли і як обрізати черешню восени 2024 року: унікальні методи від господарів

Не їсти після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренерка назвала головне правило стрункості

Повістки "Укрпоштою": термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Сильні дощі і похолодання: яку погоду чекати в понеділок

Підвищення тарифів на електроенергію: експерти б'ють на сполох

Ізраїльська армія розпочала новий наступ в Газі

Штрафи за прогули на роботі: юрист пояснив, коли такі стягнення незаконні

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Цвіль у пралці: як позбутися і потім недопустити, бо запах буде термоядерний

Дороги перетворились на ріки: частина Києва пішла під воду через сильну зливу

Юрій Ванетик розповів про те, як і чому президент Зеленський потрапив до США «у пастку»