Смачніше за котлети: рецепт соковитих мʼясних фрикадельок, готуються дуже швидко
Український кулінарний блогер Алекс Міль показав, як за 30 хвилин приготувати смачнющі шведські фрикадельки, які чудово доповнять будь-який гарнір.
Для приготування фрикадельок беремо такі інгредієнти:
- фарш - 800 г (по 400 г курячого та свинячого)
- яйце - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сухарі панірувальні - 90 г
- вершки 15% - 50 г
- сіль і перець - за смаком
Для соусу нам знадобляться:
- вершки 10% або молоко - 100 г
- бульйон (курячий чи яловичий) - 400 г
- борошно - 1 ст.л.
- вершкове масло - 40 г
- сіль, перець, мускатний горіх - за смаком
Цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на розігрітій пательні з олією приблизно 4-5 хвилин до мʼякості. До фаршу додаємо обсмажену цибулю, панірувальні сухарі, яйце, вершки, сіль, перець і перемішуємо все до однорідності.
Формуємо невеликі круглі тефлельки та обсмажуємо їх на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії до золотистості з усіх боків і готовності, постійно помішуючи їх і перекидаючи.
Щоб приготувати соус, на пательні розтоплюємо вершкове масло. Вливаємо вершки, бульйон і перемішуємо. Далі додаємо борошно, сіль, перець, мускатний горіх і, помішуючи соус, готуємо його кілька хвилин до легкого загустіння.
Щоб соус мав ідеальну ніжну консистенцію, кулінар радить процідити його через сито. Поливаємо соусом фрикадельки та подаємо з будь-яким гарніром, особливо смачно з картопляним пюре та овочами.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.