Смачніше за покупний: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав простий рецепт домашнього зефіру
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F0466c0f085d6702ab68e4dceb6769099.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом ягідного зефіру на основі агар агару.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- цукор - 220 г
- вода - 80 г
- 200 г пюре смородини (просто перебиваємо заморожені ягоди за допомогою блендера)
- агар агар - 8 г (сила 1000-1200 bloom)
-------- - білок - 60 г
- лимонний сік - 5 г
- цукор - 50 г
- дрібка солі
- цукрова пудра для посипки
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський пояснив, що також є рецепти зефіру на пектині та на желатині, а маршмелоу - це схожий виріб, але він не містить яєць у складі.
Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує агаровий сироп. Для цього змішуємо в сотейнику смородинове пюре, воду, цукор, агар агар, ставимо на плиту та доводимо до кипіння, постійно помішуючи, а після цього варимо суміш на середньому вогні до 110 градусів (приблизно 6-7 хвилин).
Окремо починаємо збивати білки разом із лимонним соком, цукром і дрібкою солі. Коли зʼявляються піки, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський, продовжуючи збивати білки, тоненькою цівочкою вводить щойно знятий з вогню сироп. Збивати масу треба, поки вона не охолоне до 50-55 градусів.
Викладаємо готову суміш у кондитерський мішок із насадкою і відсаджує зефір на пергамент чи силіконовий килимок. Лишаємо зефір застигати мінімум 30 хвилин, а потім посипаємо цукровою пудрою. А щоб зефір повністю стабілізувався, треба дати йому постояти до 20 годин або хоча б на ніч.