Смачніше за "Цезар": суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеального соусу для салату
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував українцям приготувати соус для салату Кобб.
Кобб – популярний американський салат, схожий на "Цезар", але інгредієнти не перемішуються, а викладаються на тарілку окремими смугами.
Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський зазначив, що соус для салату Кобб ще смачніший, ніж для "Цезаря". Такий соус підходить до різних салатів, а також дуже смачно його мазати на хліб до сандвічів.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- 2 жовтки
- 250 г олії
- 35 г зернової гірчиці
- 5 г цукру
- 4 г солі
- чорний перець
- часник - 35 г конфі або 5 г сухого
- 350 г білого йогурту
- 15 г лимонного соку
- зелень (цибуля-шнітт, естрагон, чебрець і петрушка)
- копчена паприка
- соєвий соус або ворчестер - кілька крапель
Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає до жовтків гірчицю, часник, сіль, цукор і збиває все віничком до появи пени.
"З піною емульгація олії відбуватиметься набагато краще (знаєте, що часто не виходить майонез - з таким прийомом все вийде!)", – зазначив "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Потім тонкою цівочкою додаємо олію, продовжуючи іншою рукою збивати суміш. Коли соус почне густіти, додаємо йогурт і перемішуємо.
"Кількість йогурту можете брати на свій вибір - мені подобається, коли мінімум половина його! Так соус виходить легкий і менш калорійний", – радить "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Наприкінці додаємо за смаком рубану зелень, паприку та соєвий соус.