Смачнюща закуска з баклажанів: "Мастер Шеф" Ярославський показав простий рецепт
Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився з українцями покращеним рецептом бабагануша – неймовірно смачної закуски з баклажанів.
Щоб приготувати бабагануш, нам знадобляться:
- баклажани - 5 шт.
- тахіні або кунжут (за бажанням можна замінити на смажене насіння соняшника) - 120-150 г
- часник - 2-3 зуб.
- сік половинки лимона
- сіль - за смаком
- зелень (петрушка, кінза) - за бажанням
- оливкова олія
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський наголосив, що головне в цьому рецепті – добре запекти баклажани, аж до вугільної скоринки, щоб вони були аж підкопченими на смак.
На баклажанах робимо проколи виделкою та запікаємо або на великому вогні на грилі з усіх боків, або в домашніх умовах на сухій пательні чи прямо на поверхні електроплити. В духовці також можна, але на це піде більше часу.
Готові баклажани шеф-кухар радить накрити плівкою, дати їм охолонути, а після цього очистити від шкірки.
Мʼякоть баклажанів "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує з тахіні (кунжутною пастою). Можна приготувати тахіні самостійно, трішки обсмаживши кунжут та перетерши його в ступці. Або так само зробити пасту з соняшникового насіння.
Також "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає до баклажанів подрібнений часник, зелень, сіль за смаком, запашну олію та перемішує все до однорідності.
Щоб бабагануш вийшов іще ніжнішим і смачнішим, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додав до нього ще кілька столових ложок густого йогурту, а також дрібку меленої зіри.