Смачнюща закуска з листкового тіста: переможниця "Мастер Шеф" дала простий рецепт
Переможниця дванадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна поділилася з українцями рецептом оригінальної осінньої закуски в формі гарбуза.
З замішуванням тіста морочитися не доведеться, ми використаємо готове листкове. А от для начинки переможниця "Мастер Шеф" обрала незвичайне поєднання сиру та консервованого персика – спробуйте, це неймовірно смачно.
Для приготування оригінальної осінньої закуски в формі гарбуза "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна використала:
- тісто листкове - 1 лист
- сир (зірка "Мастер Шеф" радить брати камамбер або брі) - 1 шт.
- персик консервований - 1 шт.
- яєчний жовток - 1 шт.
- паличка кориці (для декору) - 1 шт.
Листкове тісто розморожуємо, як указано на упаковці, та трішки його розкочуємо. Консервований персик "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна розминає виделкою та викладає на середину тіста, а зверху викладає голівку сиру.
Загортаємо та заліплюємо краї тіста, перевертаємо швом донизу. Після цього переможниця "Мастер Шеф" за допомогою кулінарної нитки обвʼязує сир у тісті кулінарною ниткою, щоб вийшла форма гарбуза, як на відео.
Зверху змащумо тісто яєчним жовтком, ставимо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20-25 хвилин до золотистості.
Готовому "гарбузу" даємо трохи охолонути, а потім знімаємо нитку. Прикрашаємо закуску паличкою кориці, яка буде "хвостиком" гарбуза. Перед подачею можна полити закуску медом.