Смачнюще кабачкове варення: суддя "Мастер Шеф" Ярославський показав геніальний рецепт
Відомий шеф-кухар і ресторатор, суддя проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати неймовірно смачне та красиве кабачкове варення.
Для цього рецепту підійдуть навіть старі кабачки.
Для приготування кабачкового варення "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- кабачок (вже очищений) - 800 г
- сік ананасовий (звичайний пакетований) - 750 г
- цукор - 350 г
- сік одного лимона
- куркума - дрібка
- кардамон, кориця, гвоздика - за бажанням
Кабачки "Мастер Шеф" Володимир Ярославський чистить від шкірки та ложкою видаляє середину з насінням – вона нам не знадобиться. Кабачки нарізаємо на кубики невеликого розміру.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський у широкій каструлі чи сотейнику змішує нарізані кабачки з цукром, ананасовим соком, додає лимонний сік, за бажанням можна додати цедру. Також додаємо дрібку куркуми і за бажанням 3-5 зерняток кардамону.
Доводимо суміш до кипіння та на середньому вогні випарюємо її протягом кількох годин. У результаті сироп загусне, а кабачок стане прозорим. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський відзначив, що з цієї кількості інгредієнтів у нього вийшло трішки менше за літрову банку варення.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський додав, що, якщо ви добре виварили варення, то його можна пастеризувати та закривати на зиму.