Смачнющий торт за 30 хвилин: шеф-кухар дала рецепт лінивого медовика
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями рецептом лінивого, але неймовірно смачного медівника, на приготування якого ви витратите лише 30 хвилин.
Для тіста нам знадобиться:
- мед - 200 г
- цукор - 50 г
- вершкове масло - 180 г
- сода - 1 ч.л.
- яйця - 4 шт.
- борошно - 300 г
- сіль - дрібка
Для крему:
- сметана жирна (20%) - 1 кг
- цукрова пудра - 200 г
- ваніль - за бажанням
Крім того, шеф-кухар вирішила додати до медовика вишні, але це не обовʼязково. Якщо також будете додавати, то знадобиться 150 г свіжомороженої вишні, 30 г цукру та дрібка кориці.
У каструлі змішуємо мед із цукром і маслом, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та розмішуємо до однорідності. До гарячої медової маси додаємо соду та перемішуємо – суміш сильно збільшиться в обʼємі, тому беріть каструльку побільше. Проварюємо масу до бурштинового кольору протягом кількох хвилин.
Знімаємо медову масу з вогню та даємо їх трохи охолонути. Додаємо яйця та збиваємо до однорідності. Додаємо борошно з сіллю та ще раз вимішуємо до однорідності.
Готове медове тісто виливаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 12 хвилин.
Поки випікається корж, готуємо крем: просто збиваємо до однорідності жирну сметану з цукром і ваніллю.
Якщо будете додавати вишні, то проварюємо їх із цукром і корицею кілька хвилин. Рідину, яка утвориться зливаємо, для торта вона не знадобиться.
Коли медовий корж трохи охолоне, шеф-кухар дном форми діаметром 22 см вирізає коло – це буде основа медівника, а решту коржика нарізаємо на довільні шматочки, невелику частину подрібнюємо до стану крихти для декору.
У форму викладаємо основу та збираємо медівник, як на відео, чергуючи крем, частини коржика та вишні. Для просочення на ніч відправляємо торт у холодильник, а на ранок прикрашаємо медівник крихтою.