Смачно, як у ресторані: фіналістка "Мастер Шеф" дала простий рецепт пасти карбонара
Суперфіналістка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як у домашніх умовах приготувати правильну пасту Карбонара без краплі вершків.
Карбонара – це одна з найпопулярніших у світі італійських страв, але часто її готують взагалі неправильно, додаючи до соусу вершки. Також в оригіналі до карбонари додають гуанчале або панчету, але їх допустимо замінити на звичайний бекон.
Для приготування карбонари "Мастер Шеф" Ольга Рябенко використала такі інгредієнти:
- паста (спагеті) - 250 г
- бекон - 200 г
- яєчні жовтки - 6 шт.
- сіль і мелений чорний перець - за смаком
- пармезан - 150 г
- вода, в якій варилася паста - приблизно 100 г (регулюйте за необхідності)
Пасту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко відварює в киплячій підсоленій воді, час приготування вказується на упаковці.
Бекон нарізаємо тоненькими смужками та обсмажуємо до золотистості та хрусткості. Пармезан натираємо на дрібній тертці.
Далі готуємо соус. До яєчних жовтків додаємо сіль і перець за смаком, а також частину тертого пармезану, перемішуємо все до однорідності.
В пательню до смаженого бекона "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додає відварену пасту, вливає трішки води, в якій паста варилася, а також додає решту тертого пармезану. Добре все перемішуємо та знімаємо з вогню. Після цього додаємо до пасти соус на основі жовтків і ще раз усе ретельно перемішуємо.
Подавати карбонару потрібно одразу, поки вона ще гаряча. "Мастер Шеф" Ольга Рябенко накладає в тарілку порцію пасти, зверху прикрашає смаженим беконом, додає ще трішки тертого пармезану – і карбонара готова.