Смакота для всієї родини: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт неймовірної страви з рису
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як самостійно приготувати паелью з морепродуктами.
"Іспанська паелья традиційно обʼєднує людей навколо великої сковорідки, яку звуть паелла. Тож білий рис стає кольоровим і надзвичайно смачним, а родина смакує цю відому світом страву навипередки один одного! Для приготування потрібна велика сковорідка, хороший рис, бульон, та 20-30 хвилин часу", — радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти (на сковорідку діаметром 40 см):
- рис для суші - 350 г
- цибуля - 2-3 шт (350 г)
- креветки - 300 г
- кальмари - 300 г
- лавровий лист - 1 шт.
- шафран - дрібка
- чорнила каракатиці - 12-15 г
- сіль - 15 г ( за смаком)
- масло топлене - 25 г
- часник - 2-3 зубчика
- перець чилі - 1 шт.
Важливо не перевантажити сковорідку, тому порцію треба зменшувати за розміром сковорідки.
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова заливає рис холодною водою, а потім дуже добре промиває його під проточною водою.
Морепродукти чистимо, а з очистків варимо бульйон, додаючи 2 л води, лавровий лист та одну цибулину.
Решту цибулі та часник дрібно нарізаємо та обсмажуємо на розігрітій пательні з маслом 5 хвилин, потім додаємо перець чилі, розрізаний навпіл. Також додаємо в пательню морепродукти та смажимо 2-3 хвилини. Додаємо промитий рис і смажимо все разом ще 3-5 хвилин на великому вогні, помішуючи.
Після цього "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова додає проціджений бульйон, щоб він покрив рис, солить, додає шафран і чорнила каракатиці. Готуємо паелью на середньому вогні до повного випаровування вологи.
Подавати на стіл паелью треба прямо в сковороді.