Соковита курочка Цезар: як зробити смачну вечерю з хрусткою куркою та соусом
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити дивовижно м'яке та смачне куряче м'ясо.
Ідеальне блюдо для любителів класичних смаків з родзинкою можна приготувати будь-якої пори року.
Для курки:
- Куряче філе - 200 г на порцію (по одному філе на людину)
- Яйце – 1 шт. на одне філе
- Борошно для паніровки
- Панірувальні сухарі (ідеально – панко)
- Олія для смаження
- Сіль, перець та улюблені спеції
Для соусу Цезар:
- Жовток – 1 шт.
- Гірчиця - 0,5 ч.л.
- Анчоуси – 2-3 шт.
- Чеснок – 1 зубчик
- Лимонний сік – за смаком
- Вустерський соус – 1 год.
- Рослинна олія – 30-40 мл
- Тертий пармезан – 20-30 г
- Листя салату айсберг
- Пластинки пармезану для прикраси
Приготування:
Куряче філе розріжте вздовж волокон, не доходячи до кінця, щоб вийшла "кишеня". Злегка відбийте м'ясо, щоб воно стало тоншим. Посоліть, поперчіть, додайте улюблені спеції до смаку.
Обваляйте курку спочатку в муці, потім у збитому яйці, і в кінці - в панірувальних сухарях. Виконайте цю послідовність для кращого результату.
Розігрійте масло на середньому вогні та обсмажуйте філе до золотистої скоринки з обох боків. М'ясо має стати соковитим усередині та хрустким зовні.
У мисці змішайте жовток із гірчицею. Додайте подрібнені анчоуси та часник, потім влийте лимонний сік та вустерський соус. Поступово вводьте олію, збиваючи суміш до однорідності. Додайте тертий пармезан і перемішайте.
Викладіть обсмажене куряче філе на тарілку, зверху розкладіть листя салату айсберг і полийте соусом. Прикрасьте платівками пармезану.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.