Соковита та хрумка: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як приготувати закуску з капусти до будь-якого гарніру

Соковита та хрумка: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як приготувати закуску з капусти до будь-якого гарніру

Колишня суддя шоу "Мастер Шеф", кулінарна експертка Тетяна Литвинова розповідає, як приготувати чудову капусту "пелюстка", від якої неможливо відірватися.

Для приготування знадобляться інгредієнти:

  • 1 буряк (приблизно 250-300 г)
  • 20 г насіння коріандру
  • Лавровий лист
  • 2 л розсолу від огірків (якщо у вас немає, можна легко купити на ринку, краще брати із собою власну тару)
  • 1 л окропу + 30 г солі

Процес приготування:

Капусту розрізають на чверті, а потім на скибочки, які триматимуться за основу і не розпадатимуться, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

Нарізану капусту складають у каструлю, заливають окропом, ставлять на плиту та доводять до кипіння, потім зливають воду. Буряк нарізають кубиками.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, на дно ємності для маринування (каструля, банку, миска або контейнер) викладають половину буряків, насіння коріандру та лавровий лист. Потім викладають всю капусту і зверху буряк, що залишився.

Розчиняють 30 г солі в 1 л окропу.

Капусту заливають спочатку огірковим розсолом, потім гарячим сольовим розчином, нещільно накривають кришкою і залишають кваситися за кімнатної температури до появи ознак бродіння. Зазвичай процес займає близько 5 днів, зауважила "Мастер Шеф" Литвинова.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Військовим із СЗЧ дозволять повернутися простіше: які зміни впроваджують

Українцям приготували чергове підвищення: нові ціни на оформлення документів з жовтня

Неймовірно смачний крем-суп із гарбуза: фіналістка "Мастер Шеф" дала простий рецепт

Допомога чи підстава? Що потрібно зробити українцям, щоб через субсидії не було проблем із судом

Циклон накриє Україну: синоптик розповів, які області накриє негода

Негайно повідомте ТЦК: про які зміни мають знати військкомати

Які дерева не можна обрізати, щоб не втратити врожай: садівники попередили про небезпеку

"Нова пошта" змінила правила: за що більше не братимуть гроші

Освітянське свято зі сльозами на очах: Микола Томенко розповів про власний вчительський досвід

Дострокові пенсії за віком: кому не доведеться працювати до 60 років

Ягідний міні чізкейк: "Мастер Шеф" Ліза Глінська дала рецепт смачного десерту

Не все так однозначно: як правильно чистити різні види килимків в авто

Українцям доступний ще один вид пенсії: є лише півроку на оформлення

Ціни на продукти зростуть на 30%: українцям ледь вистачатиме на їжу

Насичений на події понеділок: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 7 жовтня