Соковита та хрумка: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як приготувати закуску з капусти до будь-якого гарніру
Колишня суддя шоу "Мастер Шеф", кулінарна експертка Тетяна Литвинова розповідає, як приготувати чудову капусту "пелюстка", від якої неможливо відірватися.
Для приготування знадобляться інгредієнти:
- 1 буряк (приблизно 250-300 г)
- 20 г насіння коріандру
- Лавровий лист
- 2 л розсолу від огірків (якщо у вас немає, можна легко купити на ринку, краще брати із собою власну тару)
- 1 л окропу + 30 г солі
Процес приготування:
Капусту розрізають на чверті, а потім на скибочки, які триматимуться за основу і не розпадатимуться, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Нарізану капусту складають у каструлю, заливають окропом, ставлять на плиту та доводять до кипіння, потім зливають воду. Буряк нарізають кубиками.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, на дно ємності для маринування (каструля, банку, миска або контейнер) викладають половину буряків, насіння коріандру та лавровий лист. Потім викладають всю капусту і зверху буряк, що залишився.
Розчиняють 30 г солі в 1 л окропу.
Капусту заливають спочатку огірковим розсолом, потім гарячим сольовим розчином, нещільно накривають кришкою і залишають кваситися за кімнатної температури до появи ознак бродіння. Зазвичай процес займає близько 5 днів, зауважила "Мастер Шеф" Литвинова.