Соковиті біляші із листкового тіста від зірки "Мастер Шеф": секрети приготування
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачні та соковиті біляші на листковому тесті.
Цей доступний рецепт дозволяє швидко та легко приготувати соковиті біляші з м'ясною начинкою та картоплею.
Для приготування біляшів із листкового тіста, як пропонує екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова, знадобляться такі інгредієнти:
- Листкове бездрожжеве тісто - 500 г
- Фарш (свинина або яловичина) - 400 г
- Картопля - 1 шт.
- Зелена цибуля
- Сіль, перець за смаком
- Масло топленое — 30-40 г
Процес:
М'ясо потрібно подрібнити у фарш. Картоплю натерти на середній тертці та додати до фаршу. Посипати сіллю і перцем до смаку, додати дрібно нарізану зелену цибулю і видавлений часник. Все ретельно перемішати, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Листкове тісто злегка розкотити. На один край тіста викласти тонким шаром м'ясну начинку, не доходячи до краю близько 5 см. Закрутити тісто з начинкою в щільний рол і нарізати його поперек на невеликі шматочки.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, кожен шматочок тіста, зрізом до себе, розкотити на припиленому борошном столі, надаючи йому тонкої форми.
Обсмажити біляші на середньому вогні у розігрітій сковороді з невеликою кількістю топленої олії. Смажити по 5 хвилин з кожного боку до появи золотистої скоринки. "Мастер Шеф" Литвинова зауважила, краще готові біляші викласти на паперовий рушник перед подачею.