Соковиті мʼясні рулетики з баклажанів: рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського
Цього разу у себе в Instagram суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати соковите люля в баклажані.
У цій страві ідеально поєднується соковите мʼясо, ароматні спеції, зелень, цибулька та ніжний запечений на вогні баклажан.
Для приготування соковитих баклажанових рулетиків із мʼясом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- яловичина - 600 г
- сало - 75 г
- цибуля ріпчаста - 75 г
- петрушка або кінза - маленький пучок
- сіль, перець чорний мелений, копчена паприка, хмелі-сунелі або зіра – за бажанням (не шкодуйте спецій, вони роблять страву неймовірно ароматною)
- баклажани - 3 шт. великтого розміру
- трішки олії
Крім того, для соусу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використав грецький йогурт, а також узяв лаваш для загортання люля.
Яловичину та сало суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський дуже дрібно січе гострим ножем і добре "вибиває", як на відео. Або ж просто можете двічі-тричі пропустити мʼясо через мʼясорубку. Додаємо до фаршу спеції, дрібно нарізану цибулю та зелень і перемішуємо все.
Баклажани нарізаємо вздовж тоненькими слайсами, в кожен слайс загортаємо кульку фаршу та нанизуємо на шампури. Трішки збризкуємо баклажан олією та смажимо до готовності на вогні з усіх боків.
Подавати люля в баклажані "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить із соусом: грецький йогурт + трішки лимонного соку, солі та дрібно нарізаної зеленої цибулі.