Солодкий і дуже легкий: рецепт чизкейку "Рафаелло" з печивом та шоколадом
У світі існує велика кількість різних рецептів приготування чізкейків, але кожен з них може здивувати гостей за столом.
Цього разу чізкейк можна прикрасити кокосовою стружкою та цукерками Рафаелло або схожими на них кокосовими солодощами, ділиться в Інстаграм кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти на форму 21 см:
- 250 г печива
- 125 г вершкового масла
- 20 г желатину + 100 мл молока
- 250 г вершків 33-36% (можна замінити сметаною 30%)
- 500 г крем-сыра (или кисломолочного сыра)
- 200 г цукрової пудри
- 130 г кокосової стружки
- 50 г білого шоколаду
- Ванільний цукор/ванілін/рідка ваніль
- Додатково: кокосова стружка для прикраси, цукерки "Рафаелло" для декору
Приготування:
Застеліть дно форми пергаментом. Змастивши стінки форми краплею олії, полегшіть вилучення чізкейка після застигання. Подрібніть печиво в крихту, додайте|добавляйте| розтоплене вершкове масло|мастило| і перемішайте.
Ущільніть отриману масу на дні форми, створюючи рівний корж, і поставте його в холодильник, поки готуєте начинку. Залийте желатин холодним молоком і залиште набухати. Збийте вершки до стійких піків.
В окремій мисці збийте крем-сир із цукровою пудрою та ваніллю до однорідності за допомогою блендера. Розтопіть набряклий желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім акуратно влийте його у сирну масу, ретельно перемішуючи.
Вмішайте кокосову стружку та збиті вершки у сирну масу, акуратно перемішуючи лопаткою до однорідної консистенції. Викладіть начинку на охолоджений корж і поставте в холодильник щонайменше на кілька годин, краще на ніч, щоб чізкейк повністю застиг.
Після застигання вийміть чізкейк із форми. Змастіть гору розтопленим білим шоколадом, прикрасьте кокосовою стружкою та цукерками "Рафаелло".