Спеціально до літа: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт освіжаючих домашніх лимонадів

Спеціально до літа: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт освіжаючих домашніх лимонадів

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити кілька освіжаючих напоїв до літа.

Лимонад із базиліком

Інгредієнти:

  • Вода – 1 л
  • Базилік – 3 гілочки
  • Лимон – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.

Приготування:

Промийте гілочки базиліка під холодною водою. Закип'ятіть 1 л води. Покладіть гілочки базиліка в окріп і залиште наполягати. Вода поступово стане фіолетовою, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

Поки базилік наполягає, видавіть сік із одного лимона. Додати лимонний сік в настій базиліка. Підсолодьте напій медом до смаку і добре перемішайте.

Дайте напою охолонути до кімнатної температури. Поставте лимонад у холодильник на 1-2 години для охолодження. Перед подачею додайте кригу, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

Холодний зелений чай (айс-ти)

Інгредієнти:

  • Зелений чай – 1 л
  • Мед – 1 ст. л.
  • М'ята – 1 гілочка
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода кімнатної температури – 100 мл
  • (За бажанням) Персик – 1 шт.

Приготування:

Заваріть 1 л зеленого чаю за інструкцією на упаковці. Залишіть чай остигати до кімнатної температури. Поки чай остигає, видавіть сік із одного лимона. Змішайте лимонний сік із 100 мл води кімнатної температури.

"Мастер Шеф" Литвинова радить, далі додайте 1 ст. л. меду та ретельно перемішайте, щоб мед повністю розчинився. Порвіть м'яте листя на невеликі шматочки і додайте його в лимонно-медову суміш.

Дайте м'яті настоятися у суміші кілька хвилин. Коли зелений чай охолоне, змішайте його із м'ятно-лимонною основою. За бажанням наріжте персик тонкими часточками і додайте в чай ​​для додаткового смаку.

Поставте напій у холодильник на 1-2 години для охолодження.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Секрет родючого грунту: які сидерати саджати восени на городі

Як пережити зиму в теплі та з мінімальними платіжками: прості способи заощадити на комуналці

Укрзалізниця змінила правила продажу квитків: що треба знати

«Туман війни розвіявся»: експерт розповів, як ЗСУ можуть пробити позиційний фронт

Сатана приходив, поки ви спали: які ознаки того, що він відвідував вас уві сні

Захист саду від гризунів восени: найкращі методи досвідчених господинь

Олена Бюн розповіла, куди цілитимуться російські ракети: «За цими картами це можуть бути…»

Ніколи не довіряйте офіційним словам, які говорять політики, - Кость Бондаренко про позицію Трампа по Україні

Прогулянка на дитмайданчик ледь не призвела до трагедії: на що треба звернути увагу батькам

Рецепт дуже простий: "Мастер Шеф" Ярославський показав, як смачно приготувати спагеті

Рецепт швидких маринованих огірків

Коли і чим обробляти дерева в саду восени: основні поради господарів

Побори у школах та дитсадках: як правильно витрачати гроші

Військовий експерт розповів, чи готують росіяни наступ на Запоріжжя: є певні штурмові групи і активізуються бої

Новий сезон субсидій: хто може отримати допомогу