Справжня Паляниця: детальний рецепт м'якого хліба з рум'яною скоринкою
Хліб буде дуже м'яким усередині, але з акуратною скоринкою зовні, що надасть йому апетитного вигляду.
Щоб зробити паляницю вдома, треба буде запастися терпінням, замішуючи тісто, розповідає в Інстаграм кулінар і фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 340 мл води кімнатної температури
- 1/4 ч. л. сухих дріжджів
- 8 г солі
Приготування:
У воді кімнатної температури розчиніть дріжджі та сіль. Змішайте з просіяним борошном і ретельно перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште тісто на 12 годин за кімнатної температури.
Присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто і скрутіть його в рулет, защипуючи краї (воно може липнути це нормально).
Повторіть процедуру кілька разів, щоб краї тіста були защипнуті, а верх став гладким. Перекладіть тісто в миску, застелену рушником і присипане борошном. Залиште для підйому на 1-2 години.
Розігрійте духовку разом із деком до 230-250 °C. На дно духовки поставте форму з окропом, щоб створити пару та отримати хрустку скоринку.
Переверніть тісто на пергамент, зробіть кілька надрізів і акуратно перенесіть його на розпечене деко. Випікайте на середньому рівні 30 хвилин з водою, потім заберіть воду і печіть ще 5-7 хвилин.
Якщо випікаєте у гусятниці: розігрійте її разом із духовкою. Перенесіть тісто на пергамент у гусятницю, додайте пару кубиків льоду для пари, закрийте кришкою та випікайте 30 хвилин. Потім зніміть кришку та випікайте ще 10 хвилин без неї.
Дайте хлібу повністю охолонути перед нарізкою.