Справжній полтавський смак: "Мастер Шеф" Ярославський запропонував рецепт особливих галушок із м'ясом
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував рецепт особливих галушок із куркою у полтавському стилі. За словами кулінара, раніше він жив у Полтаві і був закоханий у цю страву. В даний час важко знайти таке ніжне тісто з кислим молоком, тому його можна замінити густим кефіром.
Інгредієнти для 3 порцій:
- 165 г густого кефіру
- 1 жовток (або без жовтка, якщо ви хочете використовувати менше яєць)
- 250 г борошна
- Сіль та 2-2,5 г соди
- 2-3 стегна курки (380-400 г м'якоті)
- 140-160 г цибулі
- Рослинна олія для смаження
- 100 г сметани
- Чабрець, сіль та перець
Спочатку готується рагу з курки. Стегенця очищаються від шкіри і кісток, ріжуться на шматочки розміром приблизно 2x2 см і обсмажуються на олії. Важливо розкладати шматочки на добре розігріту сковороду та дати їм підрум'янитися, не перемішуючи. Потім їх перевертають, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Підсмажене м'ясо переміщається в сотейник, а на тій же сковороді обсмажується дрібно нарізану цибулю на середньому вогні до отримання ароматного та золотистого кольору. За бажанням додається чебрець (сушений), додає"Мастер Шеф" Ярославський.
Готова цибуля додається до курки в сотейник, заливається водою або бульйоном трохи вище рівня продуктів і нудиться на повільному вогні протягом 1-1,5 годин, щоб цибуля стала м'якою і соковитою. У процесі приготування додається сіль і перець, а коли частина рідини випарується, вливається домашня сметана (20-25%).
"Мастер Шеф" Ярославський ділиться, потім готується тісто. Кефір змішується з жовтком і сіллю, додається борошно, що просіяє, і сода, потім швидко замішується. Тісто відкладається на 10 хвилин для відпочинку, поки готується пароварка - каструля з марлею та мискою зверху.
З тіста формуються "джгути" діаметром 2 см, які нарізаються на шматочки і злегка обсипаються борошном, розповідає Мастер Шеф Ярославський.
Страва вариться на пару 2 хвилини, після чого викладається в миску, попередньо змащену олією.
Коли всі галушки готові, їх з'єднують із рагу та гасять 3-5 хвилин. Наприкінці додається зелень кропу та цибулі.