Справжній полтавський смак: "Мастер Шеф" Ярославський запропонував рецепт особливих галушок із м'ясом

Справжній полтавський смак: "Мастер Шеф" Ярославський запропонував рецепт особливих галушок із м'ясом

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував рецепт особливих галушок із куркою у полтавському стилі. За словами кулінара, раніше він жив у Полтаві і був закоханий у цю страву. В даний час важко знайти таке ніжне тісто з кислим молоком, тому його можна замінити густим кефіром.

Інгредієнти для 3 порцій:

  • 165 г густого кефіру
  • 1 жовток (або без жовтка, якщо ви хочете використовувати менше яєць)
  • 250 г борошна
  • Сіль та 2-2,5 г соди
  • 2-3 стегна курки (380-400 г м'якоті)
  • 140-160 г цибулі
  • Рослинна олія для смаження
  • 100 г сметани
  • Чабрець, сіль та перець

Спочатку готується рагу з курки. Стегенця очищаються від шкіри і кісток, ріжуться на шматочки розміром приблизно 2x2 см і обсмажуються на олії. Важливо розкладати шматочки на добре розігріту сковороду та дати їм підрум'янитися, не перемішуючи. Потім їх перевертають, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.

Підсмажене м'ясо переміщається в сотейник, а на тій же сковороді обсмажується дрібно нарізану цибулю на середньому вогні до отримання ароматного та золотистого кольору. За бажанням додається чебрець (сушений), додає"Мастер Шеф" Ярославський.

Готова цибуля додається до курки в сотейник, заливається водою або бульйоном трохи вище рівня продуктів і нудиться на повільному вогні протягом 1-1,5 годин, щоб цибуля стала м'якою і соковитою. У процесі приготування додається сіль і перець, а коли частина рідини випарується, вливається домашня сметана (20-25%).

"Мастер Шеф" Ярославський ділиться, потім готується тісто. Кефір змішується з жовтком і сіллю, додається борошно, що просіяє, і сода, потім швидко замішується. Тісто відкладається на 10 хвилин для відпочинку, поки готується пароварка - каструля з марлею та мискою зверху.

З тіста формуються "джгути" діаметром 2 см, які нарізаються на шматочки і злегка обсипаються борошном, розповідає Мастер Шеф Ярославський.

Страва вариться на пару 2 хвилини, після чого викладається в миску, попередньо змащену олією.

Коли всі галушки готові, їх з'єднують із рагу та гасять 3-5 хвилин. Наприкінці додається зелень кропу та цибулі.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ