Спробуйте баклажани так і готуватимете щодня: рецепт овочевого салату зі смачним соусом
Влітку потрібно встигнути поласувати сезонними овочами, у тому числі баклажанами. Вони в салаті та у поєднанні з часником - це просто щось.
За цим рецептом виходить смачний і ситний салат, який на вигляд більше нагадує торт. Крім баклажанів, у хід ідуть інші овочі. Крім того, страву можна подавати як гарнір до м'яса.
Інгредієнти:
- Баклажан 1 шт
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Морква 2 шт
- Помідори 3 шт
- Петрушка 30 г
- Майонез 3 ст.
- Чеснок 2 зубчик
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – до смаку
Процес приготування:
Баклажани наріжте тонкими кружальцями шириною не більше 5 мм, обсмажте їх у маслі з двох боків до готовності. Цибулю та моркву очистіть, наріжте цибулю тонкими четвертинками, моркву натріть на великій тертці. Спочатку в олії обсмажте цибулю до напівпрозорості, потім додайте в сковороду моркву. Овочі пасеруйте в олії до 5 хвилин, періодично перемішуючи, приправте сіллю та перцем.
Смажені баклажани, промокніть серветками, позбавляючи їх від олії. Після цього перекладіть на плоску тарілку кілька рядів, посолите. У майонез додайте подрібнений часник, перемішайте. Отриманий соус помістіть у кондитерський мішок. На баклажанах зробіть густу сітку із соусу.
Зверху рівним шаром викладіть морквяно-цибульну суміш, також змастіть соусом майонезним. Помідори наріжте тонкими кружальцями, покладіть наступним шаром, покрийте майонезом. Петрушка промийте, висушіть, наріжте ножем, присипте нею помідори.
Раніше ми повідомляли про геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну.