Спробуйте така подачу: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт, як зробити сирники ще смачнішими

Спробуйте така подачу: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт, як зробити сирники ще смачнішими

Зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася з українцями рецептом ідеальних сирників. А щоб було ще смачніше, можна подавати їх із карамельним соусом.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти (на 15 сирників):

  • кисломолочний сир 5% - 500 г
  • яйце – 1 шт. + 2 жовтки
  • цукор - 20 г
  • сіль - щіпка
  • борошно - 50 г + 100 г для паніровки

Щоб приготувати карамельний соус до сирників, беремо:

  • цукор - 100 г
  • вершки 30% - 100 г
  • згущене молоко - 50 г
  • вершкове масло 82% - 75 г
  • сіль - щіпка

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська перетирає сир через сито, змішує його з цукром, борошном, яйцем та жовтками та перемішує до однорідної консистенції.

Робочу поверхню посипаємо борошном (для паніровки). Ділимо сирну масу на частини і формуємо з неї кульки. Кожну кульку по черзі потрібно приплюснути, обваляти в борошні і сформувати сирник за допомогою ножа.

На розігрітій сковороді з додаванням олії обсмажуємо сирники з обох боків. Готові сирники "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Щоб приготувати карамельний соус, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує вершки зі згущеним молоком і прогріває суміш до парування (можна в мікрохвилівці, можна на плиті).

Цукор відправляємо в сотейник і доводимо до стану карамелі коричневого кольору. Потім додаємо тонкою цівочкою теплі вершки зі згущеним молоком, активно перемішуючи все лопаткою.

Коли суміш трішки остигне, переливаємо її в чашу блендера, додаємо щіпку солі, вершкове масло і перебиваємо до однорідності. Щоб соус до сирників став щільнішим, його потрібно відправити на кілька годин у холодильник.

Поділитися сюжетом

Останні новини

На Полтавщині у ТЦК сталося самогубство

У Китаї знайшли найменше у світі яйце динозавра - його стан ідеальний

Державне спеціалізоване підприємство «Об'єднання «Радон» отримало новий вилковий навантажувач

Зупинка бронювання залишить аграрну галузь без працівників, а ціни на продовольство зростуть – Козаченко

На лінії фронту потрібно понад 220 підземних госпіталів для ЗСУ – СОО Метінвесту

Зима із новими тарифами? "Теплоенерго" перерахує вартість опалення

Міністр Світлана Гринчук: Україна та Великобританія домовилися посилити співпрацю у сфері захисту довкілля

Рецепт лінивого медівника від судді "Мастер Шеф": торт виходить неймовірно смачним

Корупційний скандал: Прокопів написав заяву на звільнення

Для картоплі, дерев, помідорів, баклажанів та перцю: як правильно використовувати яєчну шкаралупу на ділянці

Україна та Великобританія домовилися посилити співпрацю у сфері захисту довкілля

"Чим більше втрат, тим більше прибутків та нагород": що насправді коять російські офіцери

В Україні готуються до нового підвищення податків: у МВФ вказали, за яких умов це відбудиться

Нацбанк починає масштабну заміну грошей: які банкноти вийдуть з обігу

Пенсіонерам готують підвищення пенсій у 2025 році: озвучено перші прогнози