Спробуйте така подачу: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт, як зробити сирники ще смачнішими
Зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася з українцями рецептом ідеальних сирників. А щоб було ще смачніше, можна подавати їх із карамельним соусом.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти (на 15 сирників):
- кисломолочний сир 5% - 500 г
- яйце – 1 шт. + 2 жовтки
- цукор - 20 г
- сіль - щіпка
- борошно - 50 г + 100 г для паніровки
Щоб приготувати карамельний соус до сирників, беремо:
- цукор - 100 г
- вершки 30% - 100 г
- згущене молоко - 50 г
- вершкове масло 82% - 75 г
- сіль - щіпка
Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська перетирає сир через сито, змішує його з цукром, борошном, яйцем та жовтками та перемішує до однорідної консистенції.
Робочу поверхню посипаємо борошном (для паніровки). Ділимо сирну масу на частини і формуємо з неї кульки. Кожну кульку по черзі потрібно приплюснути, обваляти в борошні і сформувати сирник за допомогою ножа.
На розігрітій сковороді з додаванням олії обсмажуємо сирники з обох боків. Готові сирники "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Щоб приготувати карамельний соус, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує вершки зі згущеним молоком і прогріває суміш до парування (можна в мікрохвилівці, можна на плиті).
Цукор відправляємо в сотейник і доводимо до стану карамелі коричневого кольору. Потім додаємо тонкою цівочкою теплі вершки зі згущеним молоком, активно перемішуючи все лопаткою.
Коли суміш трішки остигне, переливаємо її в чашу блендера, додаємо щіпку солі, вершкове масло і перебиваємо до однорідності. Щоб соус до сирників став щільнішим, його потрібно відправити на кілька годин у холодильник.