Спробуйте всією сім'єю: рецепт знаменитого кімчі з огірків із морквою
Ця страва прекрасний додаток до відвареного рису, кимбабу або локшини.
Цього разу food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood розповів, як швидко та акуратно приготувати, ймовірно один із кращих огіркових кімчі.
Інгредієнти:
- 6 середніх огірків
- 3-4 ст. л. соли
- вода
Для кимчи начинки:
- Невеликий пучок зеленої цибулі (нарізати)
- 1 середня морква (нарізати тонкими смужками)
- 2-4 ст. л. кочегара (корейський чилі)
- 4 зубчики часнику (подрібнити)
- 2 ст. л. тертого імбиру
- 1 ст. л. цукру чи терте яблуко
- 1.5 ст. л. кунжуту
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 3 ст. л. веган устричного или грибного соуса
- 70-100 мл води
Приготування:
Розріжте огірки вздовж 4 частини, не дорізаючи до кінця. Рясно посоліть їх і залиште на 15 хвилин. Потім залийте огірки водою, щоб вона їх повністю покрила, і залиште ще на 1-2 години. За цей час огірки стануть м'якими.
Промийте огірки від зайвої солі.
Для начинки змішайте всі інгредієнти: зелену цибулю, моркву, часник, імбир, кочегар, кунжут, соєвий та веганний соуси, воду, цукор або терте яблуко. Залишіть суміш на 10-15 хвилин для наполягання.
Покладіть начинку в розрізи огірків. Рекомендується працювати в рукавичках, тому що гостра начинка. Складіть фаршировані огірки в контейнер, закрийте та залиште при кімнатній температурі на 1-2 дні для ферментації.
Огірковий кімчі можна їсти відразу, але після ферментації смак стане більш насиченим. Зберігайте у холодильнику до 2 тижнів.