Стерилізація не потрібна: рецепт ікри з баклажанів, для якої не потрібні банки
Багато українців дуже люблять баклажани, які прийнято називати "синенькими". Готуються вони легко і швидко, а виходять дуже смачними, яку страву ви не вибрали б - салат, рагу і так далі.
Однак ще одна страва з баклажанів варта уваги - це ікра. Зазвичай її консервують на зиму, але "сирий" варіант теж дуже смачний і швидший.
Інгредієнти:
- баклажани - 600-700 гр. (5-6 шт.)
- помідори – 500 гр. (4-5 шт.)
- лук – 150 гр. (1-2 шт.)
- болгарський перець – 300 грн. (3-4 шт.)
- зелень (кріп, петрушка, кінза) - 1 пучок
- часник - 2 зубчики
- масло
- сок лимона - 2 ст.л.
- горчица в зернах – 1-2 ст.л.
- копчена паприка – 1 ч.л. без гірки
- сіль
- перець
Як приготувати:
Баклажани очищаємо від шкірки, ріжемо на маленькі кубики. Тепер змішуємо в чаші олію та сік лимона. Цією сумішшю рівномірно поливаємо баклажани, перемішуємо їх і даємо постояти буквально 5-7 хвилин.
Викладаємо сині на розігріту сковороду і обсмажуємо на невеликому вогні близько 7-8 хвилин, щоб вони трохи просмажилися. Потім накриваємо сковороду кришкою та на маленькому вогні готуємо ще 2-3 хвилини.
Готові баклажани перекладаємо на тарілку, щоб вони швидше остигли, і готуємо решту овочів. Болгарський перець ріжемо маленькими кубиками. Цибулю так само дрібно ріжемо. Помідори ріжемо кубиками. Пучок зелені та часник дрібно ріжемо.
Тепер викладаємо у чашу всі підготовлені овочі та зелень. Акуратно перемішуємо. Додаємо трохи гірчиці в зернах і трохи соку лимона та копченої паприки, солимо та перчимо. Перемішуємо і обов'язково залишаємо цю сиру ікру в холодильнику хоча б на годину, щоб вона наполягла.
Раніше ми повідомляли, що ікру відсуньте убік: кабачковий паштет із сиром стане ідеальною намазкою, рецепт.