Стерилізація не потрібна: рецепт ікри з баклажанів, для якої не потрібні банки

Стерилізація не потрібна: рецепт ікри з баклажанів, для якої не потрібні банки

Багато українців дуже люблять баклажани, які прийнято називати "синенькими". Готуються вони легко і швидко, а виходять дуже смачними, яку страву ви не вибрали б - салат, рагу і так далі.

Однак ще одна страва з баклажанів варта уваги - це ікра. Зазвичай її консервують на зиму, але "сирий" варіант теж дуже смачний і швидший.

Баклажани, скріншот

Інгредієнти:

  • баклажани - 600-700 гр. (5-6 шт.)
  • помідори – 500 гр. (4-5 шт.)
  • лук – 150 гр. (1-2 шт.)
  • болгарський перець – 300 грн. (3-4 шт.)
  • зелень (кріп, петрушка, кінза) - 1 пучок
  • часник - 2 зубчики
  • масло
  • сок лимона - 2 ст.л.
  • горчица в зернах – 1-2 ст.л.
  • копчена паприка – 1 ч.л. без гірки
  • сіль
  • перець

Як приготувати:

Баклажани очищаємо від шкірки, ріжемо на маленькі кубики. Тепер змішуємо в чаші олію та сік лимона. Цією сумішшю рівномірно поливаємо баклажани, перемішуємо їх і даємо постояти буквально 5-7 хвилин.

Викладаємо сині на розігріту сковороду і обсмажуємо на невеликому вогні близько 7-8 хвилин, щоб вони трохи просмажилися. Потім накриваємо сковороду кришкою та на маленькому вогні готуємо ще 2-3 хвилини.

Готові баклажани перекладаємо на тарілку, щоб вони швидше остигли, і готуємо решту овочів. Болгарський перець ріжемо маленькими кубиками. Цибулю так само дрібно ріжемо. Помідори ріжемо кубиками. Пучок зелені та часник дрібно ріжемо.

Тепер викладаємо у чашу всі підготовлені овочі та зелень. Акуратно перемішуємо. Додаємо трохи гірчиці в зернах і трохи соку лимона та копченої паприки, солимо та перчимо. Перемішуємо і обов'язково залишаємо цю сиру ікру в холодильнику хоча б на годину, щоб вона наполягла.

Сира ікра з баклажанів, скріншот

Раніше ми повідомляли, що ікру відсуньте убік: кабачковий паштет із сиром стане ідеальною намазкою, рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Юрій Ванетик розповів про те, як і чому президент Зеленський потрапив до США «у пастку»

В Москві дрон атакував військове училище, спалахнула пожежа

Батько втік закордон: як домогтися аліментів на дитину

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

В Карпатах знайшли гриба-гіганта вагою у 3 кілограми

Коли і як обрізати черешню восени 2024 року: унікальні методи від господарів

Не їсти після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренерка назвала головне правило стрункості

Повістки "Укрпоштою": термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Сильні дощі і похолодання: яку погоду чекати в понеділок

Підвищення тарифів на електроенергію: експерти б'ють на сполох

Ізраїльська армія розпочала новий наступ в Газі

Штрафи за прогули на роботі: юрист пояснив, коли такі стягнення незаконні

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Цвіль у пралці: як позбутися і потім недопустити, бо запах буде термоядерний