Створіть найкращий смак дитинства: "Мастер Шеф" Мартиновська розповіла, чим можна замінити солодкі булочки
Зірка шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська розповіла в Інстаграм, для приготування домашніх коржиків на кефірі вам знадобляться доступні інгредієнти, трохи часу та бажання створити смачне частування.
Цей рецепт коржиків нагадує теплі дитячі спогади про літо, коли мама робила їх замість звичайного хліба. Цікаво, що це тісто дуже схоже на тісто для парових вареників, але тут воно обсмажується на олії, що робить коржики привабливими та смачними, зауважує "Мастер Шеф" Мартиновська.
Ось як приготувати домашні коржики на кефірі:
Крок 1: У глибокій мисці змішайте кефір, яйце, соду, цукор та сіль, добре перемішайте всі інгредієнти, ділиться "Мастер Шеф" Мартиновська.
Крок 2: Поступово додайте борошно, поки тісто не стане однорідним, при цьому зберігаючи його м'якість і еластичність, додає "Мастер Шеф" Мартиновська.Тісто має бути пружним, але не занадто рідким. Покрийте його рушником і залиште за кімнатної температури на 30 хвилин.
Крок 3: Розкачайте тісто і виріжте кола відповідного діаметру для вашої сковорідки або наріжте його на невеликі ромби.
Крок 4: "Мастер Шеф" Мартиновська зауважує, за допомогою ножа зробіть надрізи на поверхні коржиків, щоб вони рівномірно пропеклися.
Крок 5: Розігрійте сковорідку з маслом і обсмажуйте коржики на середньому вогні приблизно по 8-10 хвилин з кожного боку. Важливо не перегрівати олію, щоб уникнути підгоряння.
У результаті ваші домашні коржики на кефірі готові і можуть подаватися з будь-яким напоєм на ваш вибір, радить "Мастер Шеф" Мартиновська.