Святкові курячі гомілки з медом: доступний рецепт з оригінальним маринадом
Популярна авторка кулінарного блогу Юлія Віліч в Instagram поділилася пікантним рецептом курки зі святковим соусом, який добре підійде до м'яса.
Проста у приготуванні, ця страва стане ідеальним доповненням до святкового столу!
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 4 ст. л. рідкого меду (якщо зацукровився, трохи розігрійте)
- 2 ст. л. гірчиці
- 3 ст. л. рослинної олії
- Цедра одного лайма
- Приправа для курки
- Адигейська сіль
- Сушена зелень (за смаком)
- Сік лайма
- Шматочки апельсина
- Гілочки розмарину
Приготування:
У мисці змішайте мед, гірчицю, олію, цедру лайма, приправу для курки та адигейську сіль. Ретельно перемішайте.
В отриманому маринаді занурте курячі гомілки, потім накрийте їх харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 5 годин для маринування.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть гомілки на лист, покритий фольгою, посипте сушеною зеленню, полийте соком лайма, додайте шматочки апельсина і гілочки розмарину.
Запікайте курячі гомілки протягом 40-50 хвилин. Через 20 хвилин полийте гомілки маринадом, що залишився, для кращого смаку.