Свинина та гарбуз – найкраще, що придумали кулінари: рецет осіннього рагу
По-справжньому яскраве та смачне рагу з гарбузом може стати улюбленою стравою та гарним доповненням до щоденного меню.
Для приготування страви потрібні такі інгредієнти:
-
Свинина – 250 г;
-
Гарбуз чистий – 250 грамів;
-
Картопля – 200 грамів;
-
Кабачок – 100 грамів;
-
Перець болгарський – 120 г;
-
Цибуля – 1 штука;
-
Морква – 1 штука;
-
Олія - 2 столові ложки;
-
Спеції та сіль – за смаком.
Спочатку слід очистити всі овочі від шкірки та плодоніжки. Цибулю наріжте на півкільця, покладіть на розігріту сковороду і обсмажте до готовності. Моркву очистіть, поріжте соломкою і додайте цибулю в сковороду. Потім ретельно перемішайте, накрийте кришкою та готуйте на маленькому вогні 4 хвилини. Свинину необхідно нарізати невеликими шматочками та додати до овочів.
Кілька хвилин обсмажимо м'ясо з овочами та поступово додаємо 100 мл гарячої води. Потім накриваємо сковороду кришкою та готуємо 40 хвилин. На наступному етапі картоплю нарізаємо невеликими кубиками та додаємо в м'ясо. Після цього перемішайте, додайте трохи води і тушкуйте під закритою кришкою 10 хвилин. Болгарський перець наріжте брусками і додайте в м'ясо та картопля. Туди ж додаємо і нарізані кубиками кабачки та гарбуз. Солимо, перчимо, перемішуємо та закриваємо кришкою на 15 хвилин.
За кілька хвилин до готовності слід додати в рагу зелень та часник. Перемішайте та вимкніть вогонь. М'ясо виходить м'яким, тане в роті, а овочі соковитими і навіть солодкими.
Раніше ми повідомляли, що ніжна та кремова запіканка з кабачками: потрібно трохи більше півгодини, рецепт.