Так готують усі в Одесі: рецепт ікри з баклажанів, яка стане улюбленою закускою
Ікра по-одеськи, без перебільшення, популярна у всьому світі, адже готується трохи незвично.
Але для неї потрібно взяти звичайні овочі і в результаті отримайте справжню смакоту.
Традиційно овочі для цієї ікри нарізали дерев'яним ножем, щоб овочі не вступали у кислотну реакцію із залізом. Але зараз все досить просто – варто взяти зручний ніж із товстим лезом. У кожної господині цей рецепт унікальний і має хитрощі, але є основний стандартний набір продуктів, необхідний для приготування цієї знаменитої ікри.
Отже, слід приготувати всі продукти для приготування цієї страви:
-
баклажан - 1 штука (великий);
-
цибуля – 1 штука;
-
томат – 1 штука;
-
часник – 2 зубчики;
-
олія – 1 столова ложка;
-
оцет (можна винний, можна звичайний) - 2 столові ложки;
-
петрушка – невеликий пучок;
-
перець та сіль – за смаком;
-
перець червоний - 1 штука.
Спочатку розігріти духовку до 180 градусів. Овочі (перець та баклажани) помити, проколоти та поставити запікатися.
Для приготування їм потрібно приблизно 40 хвилин, точний час залежатиме від духовки. Після приготування овочі потрібно остудити та очистити від шкірки, а перець ще від насіння. М'якуш овочів слід дрібно нарізати.
Цибулю і часник також потрібно нарізати якомога меншими шматочками, те саме зробити і з сирими томатами. Всі нарізані овочі слід змішати в зручній ємності і заправити олією, оцтом, перцем і сіллю.
[img desc="АЗС Caviar. Фото: екран YouTube"]1050508[/Besole0
Ікра має трохи настоятися, а при подачі слід нарізати петрушку. Цибуля та часник у сирому вигляді надають пікантності, а петрушка подарує неповторний аромат, що доповнює ароматні запечені овочі. Подавати до столу краще в охолодженому вигляді, коли овочі наберуться запаху і вберуть аромат олії та оцту.
Раніше ми повідомляли про найпростіший рецепт піци з кабачків: потрібно лише два головні продукти.