Така гречка стане улюбленою: Клопотенко поділився оригінальним рецептом
Гречка з м’ясом, грибами, смаженою цибулею – це неймовірно смачно, але далеко не єдиний спосіб приготувати цю корисну кашу смачно.
Коментуючи цей рецепт гречки у своєму Телеграм-каналі «Гастровсесвіт Клопотенка», переможець «Мастер Шеф» підкреслив, що «буде дещо інше і не менш смачне».
Інгредієнти потрібні для приготування гречки наступні: 100 г гречки, 1-2 зірочки бодяну, 1 коробочка кардамону, ½ шт. буряку (середнього розміру), 2 зубчики часнику, 50 г оливок (без кісточки), 3 ст. л. олії соняшникової, сіль та перець до смаку.
Хід приготування гречки наступний:
Необхідно взяти 100 г крупи, покласти у каструлю і залити 200 мл води.
«Пропорція крупи та води має бути завжди однаковою 1:2», - розповів Клопотенко головний секрет.
Тепер додаємо в ємність зірочку бодяну і коробочку кардамону.
Доведимо гречку до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо його до мінімуму і варимо 10 хвилин.
Наступний крок - зніміть з каструлю з вогню і дайте гречці настоятися із закритою кришкою ще 15-20 хвилин.
«Вийміть спеції з каструлі – вони вже віддали всі свої аромати й більше нам не знадобляться», - розповів Клопотенко про хід приготування страви.
Тепер половинку сирого буряка слід помити і почистити. Нарізаємо овоч кубиком зі стороною 1-1,5 см.
Далі чистимо два зубчики часнику – його слід дрібно порубати.
«Додайте буряк і часник до відвареної гречки. Оливки без кісточки покладіть у гречку цілими, якщо вони не дуже великі. Доведіть до смаку сіллю і меленим перцем. Заправте 3 ст. л. ароматної соняшникової олії», - розповів Клопотенко.
От і все, смачна гречка з овочами та східними спеціями готова!
Смачнішої гречки ви ще не їли: фіналістка "Мастер Шеф" "дала рецепт ідеальної вечері.
Салат з помідорами, який не залишає байдужим: Клопотенко поділився рецептом.
Улюблена страва з гречки: простий рецепт смакоти.